Szerintetek nem túl gyerekes a kézírásom? (képekkel)
Hoppácska... :P
Ez így most pont jól esett elalvás előtt. :D
Amíg Bringa megérkezik a sűrű bocsánatkérésekkel, hallgassatok egy kis zenét. :)
https://www.youtube.com/watch?v=Do3C1qJxl7Y&index=7&list=ALY..
Király! Akkor azt tudom mondani, hogy én csak álmodom róla, hogy bárcsak ilyen normálisan kinéző, felnőttes kézírásom lenne... :-) De komolyan.
(A bocsánatkérésen még gondolkozom... Mondjuk a füzettől, hogy ős-öregnek neveztem?... :-)
És, kedves kérdező, hol tanítanak manapság ilyen írást?
(Mielőtt a nép ismét bocsánatkérést követelne :-), jelzem, hogy tudom, hogy van ilyen (pl. Waldorf?), tehát valódi a kérdés, kíváncsi vagyok rá.)
Azt egyébként nem tudom, hogy egy dőlt írásos csoporton belül mennyire lenne a tiéd gyerekes/rendezetlen – de speciel nekem ez elérhetetlen szint, ahogy már jeleztem. :-(
(ASL? [magyarul: kor/nem/lakhely?])
Semmiség. :D
Ezt csak magamtól gyakorolgattam, nem tanított senki.
Örülök, hogy sikerült meggyőznöm. Igazából tényleg kicsit gyerekesnek, rendezetlennek tartom, tehát a kérdés komoly volt. Köszönöm a sok szép hozzászólást. : )
19F, Miskolc
Mármint alapvetően "normális", álló betűs írást tanultál a suliban, és magadtól álltál át ilyen dőlt betűs, spéci z betűs, kalligrafikus nagybetűs (stb.) írásra?
(OK, jobban megnézve lehet, hogy tényleg nem annyira szabályos, mint az olyanoké, akik "anyanyelvi" szinten írnak így, de én akkor is csak irigykedni tudok. :-)
"én csak álmodom róla, hogy bárcsak ilyen normálisan kinéző, felnőttes kézírásom lenne"
Gyakorlás kérdése. Bár inkább ifjabb korban alakítható jobban az egyéni kézírás, de később sem reménytelen a dolog, csak több idő kell hozzá.
"A bocsánatkérésen még gondolkozom... Mondjuk a füzettől, hogy ős-öregnek neveztem?"
Nem, hanem a kérdezőtől, mert feltételezted, hogy csak szívatja a válaszolókat. :P
<Mármint alapvetően "normális", álló betűs írást tanultál a suliban, és magadtól álltál át ilyen dőlt betűs, spéci z betűs, kalligrafikus nagybetűs (stb.) írásra?>
A kérdést az illetékes már megválaszolta, én csak érdekességként megjegyzem, hogy felső tagozatos korunkban jó néhányan a suliból/osztályból átálltunk (más "különleges" betűk mellett) ugyanerre a "spéci z betűre", ami ugyebár a cirill z... Én nem sokáig használtam, visszaálltam a "rendesre".
De pl. az akkor begyakorolt b-t, ami megegyezik a kérdező b-jével, hosszú éveken át használtam, plusz még néhány speckó betűt.
Jelenleg legalább három-, de inkább többféleképpen tudok írni, a szinte olvashatatlan macskakaparástól kezdve az egyedi kézírásomon át az abszolút szabályos gyöngybetűkig. :D
Találtam még jóóó dalt ettől a nőszemélytől:
https://www.youtube.com/watch?v=Stdgfwv_SP4
:)
Ilyen rútul csőbe húzott, és még én kérjek bocsánatot??! Pff... Ezek a mai fiatalok. :-)
@ "később sem reménytelen a dolog, csak több idő kell hozzá"
...és kevesebb van rá. :-)-:
(OK, mondjuk lehet GYK helyett is kézírást gyakorolni, az igaz. :-)
Szerintem cirill z-nek nincsenek olyan fölső csücskei, mint a latin z-nek – és mint ahogy a kérdező is írja –, bár a négy év orosztanulás ellenére ezt most sokkal inkább a guglira hagyatkozva mondom, mint saját emlékeim alapján... :-/
...
...Aztán még nézegettem, és látom, hogy van egy csomó kerek tetejű (cirill) z betűje is... meg olyan is, amikor jobb alsó csücsök is van, és csak utána megy le... Hát majd kialakul... :-)
[Most próbáltam viszonylag olvashatóan gépelni, remélem sikerült.]
"Ilyen rútul csőbe húzott, és még én kérjek bocsánatot??! Pff... Ezek a mai fiatalok. :-)"
Mert hagytad magad csőbe húzni. Idéznék egy klasszikust:
"Sose téveszd össze a szokatlant a lehetetlennel."
(P. G. Wodehouse)
:)
"...és kevesebb van rá. :-)-:"
Elvileg igen. Gyakorlatilag meg "mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen".
(Ez egy másik klasszikus: BW. :D)
"OK, mondjuk lehet GYK helyett is kézírást gyakorolni, az igaz. :-)"
Naugyehogyugye? :P
"Szerintem cirill z-nek (...)"
Egyedi betűalakítás, mint oly sokunknál előfordul más betűkkel is; de egyértelműen felismerhető a forma. (Ezért is tudjuk mások kézírását elolvasni általában bármiféle nehézség nélkül; ez egy írni tanuló kisgyereknek például problémát okoz, de az évek során szépen hozzászokunk...)
"Most próbáltam viszonylag olvashatóan gépelni, remélem sikerült."
Abszolúte. Gratulálok. :D
Ahhh... Ez meg lemaradt:
https://www.youtube.com/watch?v=pYNUg5j7tr0
Zene nélkül szégyent hoznék a saját fejemre... :(
> "mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen".
> (Ez egy másik klasszikus: BW. :D)
Haha, jól néznénk ki, ha már a közmondásos/szállóigeszerű dolgokat is te tojtad volna... akkor én mit írjak:
"Aki másnak vermet ás, maga esik bele – hogy a nagy klasszikust, Bringamanót idézzem..."? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!