Mi a jelentése annak, hogy állok elébe?
Ha jól tudom arra szokták mondani, ha azt akarom kifejezni, hogy nekem mindegy, felőlem. Akkor miért állok elébe??
A másik ilyen, hogy alig várom, ami azt jelenti, hogy nagyon várom. Ha nagyon várom akkor miért alig?
Ezek csak szerintem logikátlanok?
Az állok elébe logikus, csak rosszul tudtad a jelentését, de az első leírta. Kihívás elfogadva, azt jelenti.
Az alig várom is logikus csak kicsit át kell alakítani. Az valójában onnan jött, hogy "alig bírok várni". Időközben leegyszerűsödött alig várni-ra, és egy helytelen jelentést adott neki, de ha az eredetit nézzük, akkor logikus.
Az "alig várom" eredetileg "már alig győzöm (el)várni" kifejezés volt.
Az "állok elébe", ahogy előttem is írták. Régen verekedésre, párbajra való kihívás elfogadására mondták.
Nagyon jó a kérdés: azt gondolom, hogy nem tudni valamit nem szégyen, kérdezni még kevésbé, a tévedést elismerni pedig egyenesen bölcs dolog!
Bravó, kérdező, ritka gyöngyszem vagy ezen az oldalon, ahol az esetleges ellenvéleményekre az ember csak goromba válaszokat kap a legjobb esetben is, ha nem rosszabbat! :)
"Állok elébe!"
Nem ijedek meg, nem futok el, állok elébe! (feladatnak, kihívásnak)
"alig várom"
Alig bírom kivárni. Csak valahol elsikkadt a közepe. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!