Hogyan irjak a Lettisch (lett), lettembe?
Figyelt kérdés
2014. jún. 2. 16:08
1/9 anonim válasza:
Hogy mi van?
Előbb talán írd le rendesen, magyarul a kérdést!
2/9 Wadmalac válasza:
Áááááááá, leesett, mi a baj.
A lettisch melléknév, azt jelenti, lett, vagyis lettországi lakos.
Ennek semmi köze a lenni igéhez.
:DDDDDDDDD
3/9 BringaManó válasza:
Dear Vadröfi, ezt eddig is tudtuk (illetve nem is ottani lakos, inkább lett nemzetiségű, legalábbis érzésem szerint, de mindegy), a baj számomra nem ez volt, hanem hogy még úgy sem értem ezt a kérdést, ezzel a lettembével.
4/9 Wadmalac válasza:
Emberünk azt hitte, a Lettisch a lett, mint a lenni múltideje. Ő lett, én lettem. :D
5/9 BringaManó válasza:
Egyelőre nem látok itt olyat rajtad kívül, aki azt hitte, de lehet, hogy neked van igazad... Csak ha a kérdező azt hitte, akkor sem értem a kérdést – ezért nem feltételezem (egyelőre), hogy azt hitte. :-)
6/9 Wadmalac válasza:
Csak visszatalál a kérdező. Hacsak el nem sunnyogott szégyenében a világ végére. :D
7/9 Wadmalac válasza:
Egyébként számomra ez az egyetlen logikus értelmezése a kérdésnek. Csak a helyes megfogalmazás egyes szám első személy múltidő lett (heh, megint. :D) volna.
Gondolom a kérdező netes magyar-német szótárba irkál és próbál német szöveget összerakni, német tudás nélkül.
8/9 BringaManó válasza:
de mi van azzal a -be-vel?
(ne adjuk fel, fejtsük meg, mielőtt lelövi. :-)
9/9 Wadmalac válasza:
Lettembe: erőteljesen vidékies megfogalmazás arra, hogy "úgy, hogy lettem".
:D
Megódottuk okosba. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!