Mért nem fontos ma már senkinek, hogy tudjon helyesen írni? (? )
Komolyan nem értem. Szerintem itt 10 kérdezőből 7 nem tud helyesen írni...
Szerintem ez nagyon alap, ráadásul első benyomás.
Én például sokkal jobban szeretek elolvasni egy olyan kérdést ami helyesen van írva,és helyesen van megfogalmazva,mint egy olyat,ahol a "komoly" szót "komoj"-nak írják...Szerintem az interneten már ennek nagyon nincs jelentősége,ezen az oldalon meg végképp nincs,mivel ha nem helyesen írsz le egy kérdést,akkor is ugyanúgy írnak rá az emberek választ.(természetesen ha megértik)
De szerencsére még vannak olyan emberek,akik szerencsére még tudnak helyesen írni ezen az oldalon is.:)
Itt van az unszimpatikus és tasztatúra szavak irója. Azért nem irtam ki őket magyarul, mert nem ismerem a magyar kifejezését, mivel VAJDASÁGI vagyok(remélem tudjátok hol van). Itt az emberek már nagyon sok szavat átvettek szerb embertársaitól, és az internet hatására az angolból is. Igy már változott a nyelvünk.
Szerintem ez nem árt senkinek sem, mivel még ezeket a szavakat megértitek ti is.
Mondjuk nálunk a pénztárca bukszát jelent. Vagy tudjátok nálunk mi a patika jelentése? Lábbeli
Nekem furcsa lenne már úgymond "magyarosan" beszélni.
És képzeljétek: nem szégyellem! Ettől függetlenül tudom a magyar helyesirás szabályait, és ne féljetek, mert a ti nyelvetek is átalakuláson megy keresztül.(e-mail, fájl és a hasonlók, amit értelmetlen lenne teljesen magyarra forditani)
Hát tudod, szerintem ez azért így van, mert ez már egy más világ. Már gépek dolgoznak, új dolgokat találnak fel. Minden újabb és érdekesebb mint volt. Ilyenkor ki törődik a helyesírással? A régi találmányok elvesznek, és újak keletkeznek helyette.
Már nem mindenkinek fontos a helyesírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!