Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Sok embernek miért ilyen...

Sok embernek miért ilyen ocsmány a helyesírása az interneten?

Figyelt kérdés

Oké, az egy dolog hogy papíron nem tud helyesen írni, de könyörgöm. A számítógépen van helyesírás ellenőrző. Én nem tudnék úgy elküldeni egy választ, egy kérdést, egy hozzászólást vagy bármit amiben hemzsegnek a pirossal aláhúzott szavak.

Most az emberek direkt kikapcsolják a helyesírás ellenőrzőt ( csak mert például a Firefox-ba meg a Google Chrome-ba alapértelmezetten aktiválva van ), vagy nem tudják miért húzza alá a gép az adott szót?

2014. ápr. 21. 21:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

OFF: #7-esnek: ha te "nyelvtannáci" vagy, akkor ők "nyelvtanzsidók"? Ezen érdemes lenne elgondolkodni :D

ON: Igen, sajnos az a legnagyobb gond, hogy abszolút nincs igény a helyesírásra, sőt, ez a "követendő" trend; ez gyakorlatilag ugyanaz, mint amikor valaki az iskolában rendesen tanul, ezért a "strébert" kiutálják. Sokszor az a repost a kiigazításra, hogy "Ez nem az iskola...", ezek szerint csak az iskolában kell helyesen írni, ahova meg egyébként nem járunk be, mert az "nem trendi".

Igaz a mondás, hogy hülyéknek áll a világ...

2014. ápr. 21. 23:39
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A többség nem látja meg a lehetőséget abban, ha kijavítják. Támadásként élik meg, pedig valójában profitálhatnának belőle, ha lenne igényük a fejlődésre.
2014. ápr. 21. 23:48
 13/20 anonim ***** válasza:
39%
7/!Azt olvassátok ő neki én is adok pacsit,mert a kérdezőnek is ez bántja a szemét!Nekem meg a gyerekem,anyjának az anyja honlapja,aki egy iskolai kuratóriumi tag és tele van a 60 éves mamának a lapja,a szeri-beri,tök undi,fincsi,guszti,öri-hari...szavakkal!Kérdem én,ha ezt hallja látja egy 8 éves gyerek,hogy tanulna meg helyesen írni,beszélni?!Hiába csillagos ötös nyelvtanból a gyerek,de ezt nem érdemli meg,mert iszonyat a helyesírása,de ha tanárok így elfogadják,akkor nyelvtani reformáció van folyamatban.Bíróságon is hallottam már ilyeneket,jogászoktól "hogy ez tök értelmetlen kérdés" így is van le jegyzőkönyvezve.Mi az a tök?A "tök" szóval kiüti az egész szöveget.Talán,"tök.",így elfogadnám én is!
2014. ápr. 22. 07:30
 14/20 anonim ***** válasza:
Igénytelenség. A helyesírás-ellenőrző használatához is kell egy kis igényesség, ami nem mindenkinek van.
2014. ápr. 22. 22:30
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Talán azért, mert ide nem hejesenírni járnak fel, hanem hasznos tanácsokért, a hejesírás 1etlen értelme pedig a megértés. Ha te felfogod a mondat jelentését, tökmind1 hejesen írjae le, mivel az hejesírást azér találták ki hogy mindenki megércse.
2014. ápr. 22. 23:44
 16/20 anonim ***** válasza:
15/Ez rendicsek:),na de egy szerződést,nem tud megírni,az életben soha az ilyen.Mert ki lehet kezdeni nyelvtanilag!Az egy dolog,hogy így beszélnek,na de,hogy még így is írjanak?!Az,hogy hiányzik a vessző,vagy egy kötőjel,az elnézhető.Itt egy példa:"Lakás eladó 15,000 000 ft-ért!"Tehát 15 forintért árulja!Inkább azt írná,hogy lakásomat elcserélném 750db 20 ezresre:)!Ilyen esetekben oda kell figyelni nagyon,ha én gyerekkoromban így írtam volna,amin a kérdező is bosszankodik,3 pofont kaptam volna!Egyet a tanártól,egyet az iskola padtól,egyet meg apámtól!Emlékszem a dolgozataimra.Helyesírás:5.fogalmazás:5.külalak:1!Szorgalom kiváló,magatartás hanyag.:)Itt sajnos nem elgépelésekről van szó,na meg nem az mondat tani írásjelekről!
2014. ápr. 23. 06:42
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

#15: ú9jvan, vé9üI 15 t0kmyde9y myt h0qy yr52, h152en c5ak a2 a Iénje9 h09y érthet0 Ie9yen am1t 1r52, nem 1qa2? akár mé9 a2 1Ijen yrá5m0dnak y5 beIe keII férIyen, hy52en ky Iehet b0902n1, h09y m1t 1r0k, me9 Iehet érteny. nekem me9y, 520vaI ha neked nem, akk0r te va9j a béna.

Hát nyűglődj csak vele, bogozgasd csak, ahelyett, hogy helyesen, normális magyar írással lenne írva, így legalább normálisan olvasható is a szöveg.

2014. ápr. 23. 09:14
 18/20 fGhw39-84th ***** válasza:
100%

"Talán azért, mert ide nem hejesenírni járnak fel, hanem hasznos tanácsokért, a hejesírás 1etlen értelme pedig a megértés. Ha te felfogod a mondat jelentését, tökmind1 hejesen írjae le, mivel az hejesírást azér találták ki hogy mindenki megércse."

Végülis primitív gondolatokat lehet közvetíteni primitív helyesírással is...

2014. ápr. 23. 10:48
 19/20 mustafa33 ***** válasza:
Nekem minden szavam aláhúzza a helyesírás ellenőrző. ugyanis szlovák helyesírást ellenőriz. Sokra megyek vele. A mondat eleji nagybetű meg csak akkor nagy, ha olyat baszintok a billenty☻5re hogy csak nyekken. Ha meg ű-t akarok írni, akkor az előbbi jelek jelennek meg, mert számkódokkal írom az idegen keyboardon. Szóval ilyen is van, mielőtt megszólnátok.
2014. ápr. 26. 00:07
 20/20 anonim válasza:

Khmm...

Oké, az egy dolog, hogy papíron nem tud helyesen írni, de könyörgöm. A számítógépen van helyesírás-ellenőrző. Én nem tudnék úgy elküldeni egy választ, egy kérdést, egy hozzászólást vagy bármit, amiben hemzsegnek a pirossal aláhúzott szavak.

Most az emberek direkt kikapcsolják a helyesírás- ellenőrzőt ( csak mert például a Firefox-ba meg a Google Chrome-ba alapértelmezetten aktiválva van ), vagy nem tudják, miért húzza alá a gép az adott szót?

,,Én nem tudnék úgy elküldeni egy választ, egy kérdést, egy hozzászólást vagy bármit, amiben hemzsegnek a pirossal aláhúzott szavak''

Ezek szerint de. Először a saját portádon nézz szét, kedves Kérdező. Nem azért kötöttem bele, mert nyelvtannáci lennék, alapból nem zavarna, de legalább helyesen írj, ha már a helyesírásról prédikálsz.

2014. ápr. 27. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!