Hogyan helyes a mondat? Nem volt ott semmi, csak néhány kólás, esetleg sörösdoboz.
1. A kólás után kell-e ilyen: -? Mert a dobozhoz kapcsolódna.
2. A sörösdobozt egybe kell-e írni?
@"olyan tisztaság volt, hogy nem talált ott sem kólás-, sem sörösdobozt"
:-DDDDDDDDDDD
Akkor köszönjük.
Na ezért szeretek ide járni! Itt mindenki egyenlő: nemcsak a válaszadók nem tudják, hogy mit válaszolnak (és hogy helyette mit kéne), hanem a kérdezők sem tudják, hogy mit kérdeznek...
"A magyar az anyanyelvem, a nyelvtan és a helyesírás pedig a főiskolán is kiemelt tantárgyam volt. "
Én meg elvégeztem egy magyar szakot, amiből lediplomáztam, szóval szerintem ezt a vitát itt le lehetne zárni. :)
@ BM:
Csak óvatosan. A kérdezőnek nincs teljesen igaza. Ugyanis én nem "kötöttem bele" az "esetleg"-be.
Tisztázzuk esetleg a szó jelentését? :D
@ 15.:
<Én meg elvégeztem egy magyar szakot, amiből lediplomáztam, szóval szerintem ezt a vitát itt le lehetne zárni. :)>
Te??? Ezzel a helyesírással??? Öt mondatban négy helyesírási hiba... Még viccnek is rossz.
Persze vannak, akik disznóért, libáért vagy készpénzért veszik a diplomájukat... De akkor meg inkább csendben kellene maradnod.
Szóval a mondat, amit nem sikerült helyesen megjegyeznem: Sehol egy ledobott gönc, vagy egy kólás-, esetleg sörösdoboz.
A göncbe kéretik nem belekötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!