Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Allergiás vagyok arra, ha...

Betty-Detty kérdése:

Allergiás vagyok arra, ha valaki helytelenül ír! Ti is így vagytok vele?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudom megállni,hogy ne javítsam ki az ilyen embereket,sokszor még a tanáraimnak is beszólok,ha helytelenül írnak. Nincs sok jogom kritizálni másokat, de nem tudom megállni,hogy ne olvassak be az olyan analfabétáknak,akik pl. a "lyuk" szót j-vel írják.Az ilyenekkel utálok chatelni is!Mások is így vannak vele,vagy csak én vagyok ilyen?

2013. máj. 17. 15:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ahogy elkezdtem olvasni a kerdesedet, tusszentenem kellett! Remelem tudod, hogy miert....bar ketlem.
2013. máj. 19. 11:07
 12/17 anonim válasza:
70%

Ocsem! Te is ilyen helyesiras naci vagy? En is. Jatszok egy Minecraft szerveren es csak azt irjak hogy:

"ac kajat?" Na! Ilyenkor ugy belehugyoznek annak a kolyoknek a seggebe! Az adsz, b@szdmeg! ADSZ!!!!!!!!!!

2013. máj. 31. 01:16
 13/17 anonim ***** válasza:
67%

Ha olyan nagy "helyesírás náci" lennél, mint amilyennek mondod magadat, kedves előző válaszoló, nem azt írnád hogy "játszok"...

Én még mindig csak "játszom" és "eszem".

Kérdező, nekem is kinyílik a bicska a zsebemben és feláll a hátamon a szőr, mikor az itteni helyesírási hibákat olvasom. Az az igazság, sajnos, hogy egyre kevesebbet szólok bele a dolgokba, mert olyan válaszokat kapok - és a többi nyelvtanb.uzi is - amiket nem teszek az ablakba...

Olyan ez az egész, mintha koszos vízben fürdenének, (vagy fürödnének?) és utána rongyos, piszkos ruhába öltöznének az ilyen nemtörődöm emberek...

De ha ez valakit megvígasztal, nem csak Magyarországon terjed ez a "járvány"...

2013. jún. 1. 07:59
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
olyan aranyos amikor az emberek műveltnek próbálnak tűnni, és látszik ahogy erőlködnek :D
2013. jún. 1. 15:56
 15/17 anonim ***** válasza:

Nagyon zavar. És nem értem, mi történt az oktatással. Ha az érettségiben van egy bizonyos számú helyesírási hiba, meg kell buktatni az illetőt. És nem értem, hogyan van ilyen sok embernek érettségije, mert az emberek 70%-a nem tud még egyetlen mondatot sem leírni hiba nélkül. Vagy mindenki fel van mentve a nyelvtan alól diszlexia miatt?

A legjobban engem nem az ékezetek, a kis-és nagybetűk zavarnak. Az sem zavar, ha gépelési hiba van. Engem az olyanok zavarnak, de iszonyatosan, hogy:

utánna, létszi, lécci, világossan, stb..

És akik ilyeneket írnak, sajnálom, de számomra buták. Nem is tudom onnantól komolyan venni, akármilyen kommentet ír.

Azt sem értem, hogyan tudják helytelenül leírni, hiszen alá is húzza a gép pirossal. Nem veszi észre, hogy az egész vöröslik? :)

2013. jún. 4. 23:01
 16/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Annyit még, hogy nekem is vannak néha hibáim, akárkinek lehetnek. Nem mondom, hogy tökéletesen írok, néha nekem is meg kell néznem, hogy helyes egy szó.

És például a földrajzi helyeket nem mindig (vagy inkább szinte soha) tudom helyesen leírni. De nem is ezek a hibák irritálják a legtöbb ember szemét azt hiszem.

2013. jún. 4. 23:04
 17/17 anonim ***** válasza:
A vesszok utan pedig szokozt kell tenni...
2013. jún. 14. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!