Azért, mert franciásan ejtik ki. Vagy, mert sötétek, mint a vakond belső zsebe.
2009. okt. 5. 11:08
14/25 anonim válasza:
A válasz megírásának időpontja: 09-28 17:44: Sajnos rádióban hallottam régebben, Vágó István reklám-szpotját, ezen szöveggel(holott ő beszél jó pár nyelven): TechniCS.
2009. okt. 5. 11:10
15/25 anonim válasza:
Emlékszem 10-15 éve még milyen röhejes volt, ha valaki "fájl"-t írt és nem "file"-t. Aztán azóta úgy érzem mindenkinek teljesen elfogadott lett a "fájl", már az a furcsa, ha valaki az eredeti írásmóddal használja. Csodás ez a magyar nyelv, majdcsak kialakul egy elfogadott magyarított megnevezés a kékfogra is. :)
2009. okt. 6. 02:07
16/25 anonim válasza:
Szerencsénkre a nyelvünk alkalmazkodik a "kihívásokhoz"!
Az elektronikai eszközt, ami előtt most ülünk és használunk, nevezhetjük KOMPJUTER-nek is és SZÁMÍTÓGÉP-nek is! Mindkettő hivatalosan elfogadott "magyar" szó. Vajon hányan mondják, hogy kompjuter? Szinte senki nem mondja! Akik ezt olvassák (többnyire) most a számítógépük előtt ülnek és nem a kompjuterjük előtt!
2009. okt. 7. 22:01
17/25 anonim válasza:
én általában úgy mondom hogy kékfog vagy blútut (nyugi tudom a kiejtését meg minden)
bár kicsit hülyén hangzik:
- héj haver bekapcsolod a kékfogadat? - XD jó hogy nem orangetooth(sárgafog) vagy greentooth(zöldfog)
2009. okt. 13. 17:19
18/25 anonim válasza:
a lidli teljesen normális, ezer példa van a magyar nyelvben a mássalhangzótorlódás feloldására(jódli, vinkli, svindli stb) hogy ejtik a bluetooth-ot... nem mindegy addig amíg megérted hogy mit akar? ne sznoboskodjunk már...
2010. júl. 7. 14:40
19/25 anonim válasza:
előző vagyok: különben ez a pólmólozás is sznoboskodás: az magyarul pellmell. magyar embert nem hallottam még aki old shatterhand nevét oud setöhendnek ejtette volna, sőt a kiváló Sepultura zenekar nevét sem hallottam még egy honfitársunk szájából sem "szipalcsör"-nek mondani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!