Azt olvastam hogy az átlag magyar kereset 170 000 forint. Tényleg? Csak mert az én környezetemben 100 felett senki nem keres. Ki keres ennyit és milyen munkával?
Párom egyetemi tanár, én szimplán logisztikával foglalkozom egy barkácsáruházban.
Legjobb barátnőm áruházvezető, az ő párja eladó egy áruházban.
Nálunk az átlag megvan, de nagy magyar átlagban én sem tudom, hogy jön ki a havi 170ezer ...
A KSH szerint a nettó átlagkereset 131.000 Huf.
Az én környezetemben senki nem keres ilyen keveset. Én egy szimpla informatikus vagyok és nettó 225.000 Huf a fizetésem. Ebből sem nagyon jövök ki sokszor, el sem tudom képzelni, hogy sokan hogy élnek meg ennél kevesebből!
Úgy jön ki, hogy egy nagyobb áruház igazgatója keres mondjuk 1.000.000-t havonta (ami még nem is túl sok a pozíciójában) és van 40 alkalmazotta akik 100.000-ért dolgoznak.
Ez összesen 5 millió 41 főre. Vagyis az átlagkereset 121,500 forint.
Ha ehhez hozzáveszünk mondjuk 8 osztályvezetőt 300.000 forintos bérrel, akkor mindjárt 151,000 forintra növekszik az átlagbér a cégnél. Holott 9 ember keres ennél többet és 40 ennek a 75%-át...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!