Valaki mondana valami értelmes mondatot ezekre a kötőszókra? :ugyanis, vagy, hanem, tehát, de.
1.:
Jaja, ezt én néztem be, egyetértünk abban, hogy a kérdező is kötőszónként egy mondatra vágyott.
Akkor viszont abban nem értünk egyet, hogy rosszul fogalmazta meg.
(Persze, lehetett volna különféle módon érzékeltetni a megfogalmazásban is, hogy több mondat kellene neki, de mivel ez nyilvánvaló -- hiszen ki lenne az az elvetemült őrült, aki ennyi kötőszót feladna egyetlen mondatra, vagy aki ilyen mondatot képes volna írni?!... ;-) --, ezért a kérdés tömör megfogalmazása pont elegendő volt.
És ha arra a szállóigére gondolok, hogy „aki huszonnyolc szóban mondja el azt, amit tíz szóban is megtehetne, az egyéb aljasságokra is képes”, akkor én kifejezetten a kérdező javára írom, hogy nem terjengősködött. :-)
Fontos, hogy magad csináld meg a házi feladatodat, ugyanis ha nem érted meg a lényeget, bugris maradsz.
Tanulj, vagy hülye maradsz.
Ha a saját leckédet nem te oldod meg, hanem fölpasszolod a Gyakori kérdésre, ostoba maradsz.
Ha a gyakori kérdésen dobod fel a házidat, tehát másokkal csináltatod meg a feladatodat, sötét maradsz.
Te a gyakori kérdéseken oldatod meg a házidat, de a tanárod azért adta fel, hogy gyakorolj.
Jobbnál jobb megoldások, gratulálok az előző két válaszolónak is. :)
Épp most futottam bele egy picit hasonló régebbi kérdésbe; közkinccsé teszem, mert az első válasz valami briliáns megoldás:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__367347..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!