Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogy hívnak? Arra vagyok...

Hogy hívnak? Arra vagyok kívááncsi a válaszok alapján, hogy melyik keresztnév a leggyakoribb.

Figyelt kérdés

2013. febr. 19. 08:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező, gyanús vagy te nekem... Szerintem te írtad ki nemrég a Laura Ingalls Wilder életéről szóló kérdést is. :D

A farm, ahol élünk c. filmben hívták Banditának az egyik *kutyát*. Nem gyereket, nem felnőttet, tehát nem embert, hanem kutyát.

A Medve névről meg inkább nem is írok véleményt, mert esetleg átmennék a tőlem nem megszokott trágárkodásba...

Gondolj már bele, hogy a leendő gyerekednek - már ha lesz egyáltalán - egész életében azt a nevet kell viselnie, amit adsz neki. Pontosabban 18 éves kora után megváltoztathatja, ha akarja; de addig lehet, hogy csúfolni fogják miatta, mert a gyerekek sokszor nagyon kegyetlenek tudnak lenni. (A felnőttek meg még kegyetlenebbek, de az már egy másik szint és másik történet.)

A Mirtill név nekem is tetszik valamelyest. :)

Van egy olyan érzésem, hogy csak unatkozol, vagy egy kis mókára vágysz; de ha tényleg a tutit akarod tudni, akkor nézd meg végre Süsü linkjeit, ott megtalálod a pontos választ. :)

2013. febr. 22. 00:25
 12/22 anonim válasza:
Az Én nevem Viktória! :)
2013. febr. 26. 21:43
 13/22 A kérdező kommentje:
Nem onnan jött a Bandita név. Egyszerűen tetszik az András Bandita becézése :)
2013. febr. 26. 22:15
 14/22 2xSü ***** válasza:
#13: Ja, neked bizonyára tetszeni fog, hiszen nem téged fognak évekig gúnyolni miatta. Remélem, mire oda kerülsz, hogy gyereked lesz, addigra kicsit máshogy fogsz gondolkodni, és normális nevet adsz a gyerekednek.
2013. febr. 27. 09:35
 15/22 anonim ***** válasza:
37%

No, igen, nem őt csúfolnák; viszont neki sírna minden nap otthon a kissrác, hogy nem hagyják békén, vagy hogy nem akar óvodába / iskolába menni emiatt... Szóval őt is érintené, méghozzá elég mélyen.

Egyébként tudomásom szerint ez nincs az elfogadott nevek listáján; és nem hiszem, hogy kérvényre engedélyeznék önállóan. Visszautasított már néhány furcsa kérelmet a bizottság az utóbbi években, úgyhogy reménykedjünk, mert még nincs minden veszve. :D

2013. febr. 27. 11:00
 16/22 A kérdező kommentje:

Amúgy... komolyra fordítva a szót;

Dávid és Mirtill- ezek tetszenek, ezek lesznek a gyerekeim nevei.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

2013. febr. 27. 15:52
 17/22 anonim ***** válasza:
37%

A Dávid és a Mirtill nekem bejön. :)

De mi az a számsor? :O

2013. febr. 27. 23:45
 18/22 A kérdező kommentje:
elfeletettem :(
2013. febr. 28. 10:12
 19/22 anonim ***** válasza:
37%

:DDD

Ha ilyen "jó" a memóriád, akkor remélhetőleg a Banditát és a Medvét is elfelejted, mire elérkezik az ideje... :D

Meg hát addig az ízlésed is változhat még, akár többszörösen is.

Nekem pl. kb. 10 éves koromban tetszett a Sarolta név, 20 évesen már nem; és még hosszan sorolhatnám, hogyan változtak a favoritok az évek során.

2013. márc. 1. 12:55
 20/22 anonim válasza:
a névválasztás igen komoly dolog!mert lehet,hogy gyerekkorában jól hangzik:Napsugár,Eperke meg mit tudom én,,no de mi van ,ha felnőttként ??????no meg nekem ezek a mai:DZSESSZIKA,DZSÚLIÓ,stb.se jönnek be
2013. márc. 1. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!