Hogy javítsak a helyes írásomon mert szörnyű?
Ági
Ma 12.33
Ne haragudj, ne vedd beszólásnak, de néhány szónak a helyesírásában te sem vagy biztos.
Érdemes minden nap találni - helyesen mindennap
Ebben az esetben ez egy határozószó.
Mindennap megnézem a híradót, de minden nap egy új nap.
Egybe írandó - az egybeírandó mindig egybeírandó
egybeírandó, különírandó, egybeírás, különírás
Megjegyzem, hogy ezt a két szót sokáig én is különírtam, engem is úgy javítottak ki.
Üdv.
Kérdezőnek:
Igen, az olvasás sokat segít.
A másik dolog, ami segíthet, az a tollbamondás. Valakit megkérsz, hogy diktáljon neked különböző nehézségű szövegeket.
Ez lehet a magyar nyelvtan könyvedből, lehet egy kedves olvasmányodból.
Utána pedig kijavítod a hibákat, a helyesírás szabályai szerint.
Ha mindennap csak egy fél órát szánsz a tollbamondásra, egy idő után javulást fogsz észrevenni a helyesírásodban.
Ez egy nagyon jó oldal, nemcsak teszteket találsz itt, hanem megtalálod a szabályzatot is, és a leggyakoribb hibákat is megnézheted.
Üdv.
> Ne haragudj, ne vedd beszólásnak, de néhány szónak a helyesírásában te sem vagy biztos.
Mint látható, senki nem tökéletes, én meg pláne nem. (Amúgy az iskolában hármas voltam nyelvtanból, ahhoz képest szerintem már fejlődtem annyit, hogy kapjak egy négyest.)
> Érdemes minden nap találni - helyesen mindennap
Hmmm……… Ez lesz az, amit ma igazán megjegyzek. Nagyon nem tudatosult bennem ez a különbség.
> Egybe írandó - az egybeírandó mindig egybeírandó
Ebbe viszont egyszer már belefutottam. Valahogy nekem természetellenes az egybeírandót egybe írni. :-) De csak meg fogom szokni ezt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!