Teljesen kiakadok! Miért kell így írni?
LESSZ!!!!!!!! Az nem LESSZ hanem csak LESZ!
Mi ezen a nehéz??
nem mindenki volt 5ös nyelvtanból :)
de én nem akadok ki ezen.
Mert nem tanulják megy a magyar nyelvtant.Ez biztosan modern oktatás hibája, de szerintem nem is nagyon zavarja a fiatalokat,ha hibásan írnak.Nekem volt egy tanárom,aki rendszeresen íratott velünk nyelvtanórán un. totót azokból a szavakból,melyeket illett tudni.(papagáj,lesz, petrezselyem..stb)A füzeteink hátoldalán, a ceruza díszítése a szorzótábla volt.Az igekötőket álmunkból felébresztve is fújjuk.Ez volt régen!! Hasznosak voltak az óráink az iskolában.Általános dolgokra is tanítottak minket,most meg egy fiatal felteszi itt kérdésként,hogy pl. elveszett az igazolványa,hol készítenek másikat és mennyibe kerül.Hihetetlen,hogy milyen hibásan írnak,pedig tanulnak/tanultak magyar nyelvtant. Ez már nem buli,mi a buli? disco,pia,cigi,szex,csavargás.Természetesen tisztelet a kivételnek!
56/N-- le lehet pontozni,de ez a véleményem.
augusztus 20. van.
hét ágra süt a nap, tele az ország rendezvényekkel, tényleg nincs jobb dolgod?
Valamikor én is duplán ütöm a billentyűt és véletlenül nem úgy sikerül...
Én ezen a "lessz" dolgon nem nagyon akadok ki, inkább azokon hogy: vagyok-vaok, nagyon-naon,
és a babák témában a : szopcsi,tejcsi,kajcsi,kaksi,
Rövidíteni én is szoktam, ha hosszabb szöveget írok és sietek:pl:gyümi,főzi,szopi,kaki.
13:30
Te is a gép előtt ülsz!!! Neked sincs jobb dolgod? bocs'
Én is kiakadok rajta, sőt, még sok máson is. Elképesztően ostobák a kortársaink. Vagy legalábbis kortársnak véllek téged, elnézést, ha mégsem.
Keveset olvasnak, ostobák, cigiznek, isznak, füveznek, tévéznek, számítógépeznek, mindezt a normalitás határain kívül.
Szégyellem magam helyettük is, mert egy kalap alá vonnak minket velük és ez nekem nem kicsit szar érzés.
Háklis vagyok a helyesírásra, ezért világéletemben (már amennyit eddig éltem...) le voltam szólva. Most sincs másképp.
Egyszer rám szóltak, hogy miért beszélek már ilyen furán, mire visszakérdeztem, hogy mire gondolnak. A válasz megdöbbentő volt: normálisan beszélek, nem használom a szlenget, ezért "naon ciki vaok". Mondanom sem kell, hogy soha gyorsabban nem távoztam még sehonnan. :)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!