Hogy írjuk helyesen ezeket a mondatokat?
Ez volt a feladat:
Javítsa ki és írja le helyesen az alábbi túlzsúfolt mondatokat:
Az érdekellentétek feloldása a szakértői állásfoglalás után következően történik.
Megbeszéléseinkre a felügyelő bizottsági testület is hivatalos, javaslatai előnyösen segítik munkánkat.
Az eredmény negyedéves szinten fénycső esetén jelentős megtakarítást eredményez a fogyasztás területén.
A környezetvédelemmel kapcsolatban akarok valamit fölhozni.
Szeretném kihangsúlyozni véleményem jelentőségét.
Magyarázatot is kérnék hozzá,hogy legközelebb tudjam magamtól:)
Igen, egy vessző hogy be tud kavarni. Először én sem vettem észre a vesszőt, később rájöttem, hogy a hivatalos szó itt azt jelenti, hogy meghívott. kb.
Szívesen.
Az utolsó előttit első blikkre nem látom hibásnak.
Az utolsó mondat helyesen:
„Szeretném hangsúlyozni véleményemet.”
A „hangsúlyozni” szó elé teljesen felesleges az igekötő. A „véleményem jelentőségét” kifejezés nekem kissé zavaros. Persze lehet, hogy tudnánk olyan szövegkörnyezetet találni, ahol megállja a helyét, ebben az esetben így hangzik a helyes mondat: „Szeretném hangsúlyozni véleményem jelentőségét.”
A „felügyelőbizottság” szó kisbetűs, csak akkor kell nagybetűvel kezdeni, ha hivatalos megnevezésként szerepel, például: a Magyar Nemzeti Banki Felügyelőbizottsága.
A kérdező által írt példamondatban nem kérdés, hogy kisbetűs, hiszen képzővel láttuk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!