Hogy helyes leírni: melltartó-mosózsák VAGY melltartómosó-zsák?
Én melltartó-mosózsákra szavazok, mert ez egy olyan mosózsák, amilyen a melltartónak kell, nem pedig egy olyan zsák, amelyik melltartómosáshoz kell. Még érzékletesebben: ha melltartót akarok mosni, nem a zsákjaim közül választok melltartómosót, hanem a mosózsákjaim közül melltartó-méretűt.
Egy szóba, kötőjel nélkül semmiképpen nem írnám, mert akkor összemosódik a szavak tartalma, vagyis pont azt a dilemmát erősítené az egybeírt szó, amelyről itt szó van.
Ez nem attól függ, hány zsákkal találkozol életed során, hanem attól, hogy milyen célra készülnek a zsákok. Én itthon mosózsákot használok, amit mosózsáknak vettem, és többek között a melltartómat is abban mosom. Lehet, hogy te a sok zsák között arra gondolsz, hopp, ez a zsák itt pont jó lesz melltartómosásra, de nem hiszem.
Egyébként "melltartó" helyett egyszerű szó is alkalmas a probléma felvetésére, kesztyű-mosózsák vagy kesztyűmosó-zsák vagy kesztyűmosózsák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!