Miért írnak sokan felkiáltójel elé pontot?
Például így: "blabla.!"
Látszólag tanult emberek is írnak ilyet, és még csak nem is rövidítés az utolsó szó...
Sokat olvasok, nyelvtannáczi is vagyok, de ilyet még nem láttam...
Úgyhogy részemről passz, de talán azoktól lenne a legcélszerűbb megkérdezni, akik így írnak.
Üdv. :)
Nem láttam még ilyet.!
viccet félre téve tényleg nem :D
És azt is, hogy egyesek miért nem hagynak az írásjelek után szóközt. :D
Továbbá valaki felvilágosíthatna arról, hogy mire használják a csillagot. (Pl. itt: *elé*)
Nem sokszor láttam ilyet, ezért nekem nem egyértelmű, hogy idézőjel helyett vagy a nyomatékosítás kedvéért.
A választ előre is köszönöm. :)
Bocs a floodért.
Szóval itt az *elé* esetében nyomatékosításnak néz ki; de máshol nekem inkább az idézőjelet helyettesítő szerep volt gyanús.
A 4. vagyok, nyomatékosításnak szántam a csillagokat, mert félkövérré itt nem lehet tenni, nagybetűvel meg nem szeretek kiemelni. :) (Idézőjel helyett olyan oldalakon szokták használni, ahol az idézőjel széttörné a szöveget, mert valami rosszul van beállítva. :P)
Az írásjelek után hiányzó szóközt már direkt nem is írtam, egyszerre ennyi elég volt :D Bocs az offért, kérdező!
Köszönöm a választ. :)
Én magam itt, a GYK-n kiemeléshez nagybetűket szoktam használni, vagy jobb híján _ilyen_ aláhúzást. :D
Többektől láttam hasonló eljárást, de akkor most tudok egy újat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!