Melyik a helyes: Zuhanyozni, vagy zuhanyzani?
Figyelt kérdés
2012. okt. 20. 11:01
2/11 anonim válasza:
a másodikkal nem is találkoztam még
3/11 anonim válasza:
Mindenképp a zuhanyozni alak a helyes szerintem. Esetleg a "zuhanyozás / zuhanyzás" miatt keveredett a képbe a másik, nem? :)
Egy huszárvágással meg lehetne oldani a problémát: tusolni... De részemről ezt mellőzöm, mert nem tetszik. :D
4/11 tetris válasza:
Zuhonyázni is lehet időnként.:)
5/11 A kérdező kommentje:
Az utolsot még nem hallottam, marha jo! XDDD
2012. okt. 20. 12:03
6/11 anonim válasza:
Zuhonyázni szerintem dagonyázás után szoktak. :D
Például miután belezuhan az illető egy irdatlan nagy pocsolyába a pagonyban, dagonyázik egyet, majd zuhonyázik. :D
Plusz egy agymenés (az "-ázás" apropóján): Mi kell a babázáshoz?
.
.
.
.
.
Bab meg víz.
Bocsi, leálltam. :D
7/11 2xSü válasza:
A zuhanyozni gyakrabban használt szerintem. (Nem vagyok nyelvész). A kérdés visszavezethető arra, hogy melyik a helyes: zuhanyozás vagy zuhanyzás. Mert ha zuhanyozás, akkor zuhanyozni. Ha zuhanyzás, akkor zuhanyzani. Gyanítom, hogy mindkét forma helyes. De mindenképpen az az állapot áll fent, hogy mindkét formát szokták használni.
8/11 anonim válasza:
Igazából mindkettő helyes, csak a zuhanyzani az tájszólásban használatos.
9/11 anonim válasza:
Ez olyan mint ez a fürödni és a fürdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!