Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Csakk engem ídegesit ez a...

Csakk engem ídegesit ez a hejesiras mánía?

Figyelt kérdés

:)

Szóval csak engem idegesít?Persze fontos,hogy tudjunk helyes írni,de szerintem egy fórumon nem annyira lényeges.Gondolok itt arra,hogy rengeteg kérdésénél megy a lehurrogás,meg a fröcsögés,csak mert a kérdező elütött pár billentyűt,vagy esetleg tényleg hibázott vesszőt,bármit.A kérdésre nem is válaszolnak.Múltkor egy filmes fórumon tituláltak butának,sötétnek,mert kb elírtam egy szót.Nem túlzás ez egy kicsit?

Akik ennyire ki vagytok erre élezve,miért?Vagy van akit szintén leugattak?

2012. aug. 30. 01:10
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
Nem rád!Előtted egy ugatós kutyának :)
2012. szept. 8. 05:05
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mindenben értek egyet a 21-es válaszadóval.

" ha valakinek egyszerűen nem megy, vagy nem tudja hogy javítsa ki,"

Azt elhiszem, hogy valakinek nem megy a helyesírás. Nekem sem megy mindig. De hogy nem tudja hogy javítsa ki??? Ha nem szellemileg visszamaradott akkor tudnia kell.

Vannak szavak amiket ha leírunk már ránézésre is látni, hogy nincs jól leírva. Még a programnak sem kellene aláhúznia pirossal, hogy lássuk nem jól írtuk.

PL: muszáj. Sokan LY-vel írják. Szembetűnő hiba.

Vagy sokan a "lesz" szót lessz szónak írják. Régebben azt hittem, az illető gyorsan írt, és véletlenül dupla S betűt ütött le. De amikor a kérdésében 8 lesz szó van és mind lessz szóként van leírva, az már nem véletlen elütés. Ez a szó messze irritálóan rossz. Vagy ott van a " menjek" szó, amit nagyon sokan mennyek szónak írják. Egyre többször látom. Vagy a "mondjam" helyett mongyam -nak írják le. Ezek a szavak láthatóan is rosszak.

Tegyük fel, hogy nincs a gépén olyan program ami aláhúzza pirossal a rosszul írt szavakat. Akkor is szinte ordít, hogy nincs jól leírva.

Régen az én időmben papírra írtunk, és ha volt szó ami bántóan rosszul volt írva, akkor kiradíroztuk ,és addig írtuk a lehetséges variációt amíg jónak nem láttuk.

Ma meg ha alá is húzza akkor könnyebben tudunk javítani. Addig írom át, amíg a piros vonal el nem tűnik.

A gond nemcsak ez. Amikor a kérdező kiír egy kérdést tele helyesírási hibákkal, az olvasó jogosan gondolhatja azt, hogy a kérdezőnek mindegy ki ír, csak írjon valaki. Hiszen annyit nem képes megtenni, hogy nagyjából helyesen írjon, és megtisztelje az olvasót ezzel. De van aki nem szidja a kérdezőt, hanem válaszol. Majd finoman hozzáteszi: Legközelebb írj helyesen, mert nehezen értelmezhető amit írtál, és nagyon rossz a fogalmazásod is. Nem sértően, talán segít pár szót kijavítani is, hogy legközelebb már tudja így kell írni. De nemcsak a válaszadók bunkók. Sokszor maga a kérdés kiírója is.

Tudod néha csak ámulok amikor a 12-14 éves olyan szinten leanyáz egy 40 éves felnőttet, mert az mert szólni a helyesírása miatt. Ha már idáig fajul a kérdés és válaszok, akkor onnantól kezdve engem nem érdekel ki-mit írt. Onnantól kezdve rá kell jönnöm, hogy egyik fél sem intelligens.. Értelmi fogyatékosokkal, butákkal meg nincs kedvem ismeretlenül, interneten keresztül vitázni. Az tényleg olyanoknak valók akik ebben lelik az egyetlen örömüket.

Még valamit. Azért sem árt helyesen írnunk, mert minél többen írnak helyesen , annál többen követik a példájukat. Ha sokszor látják a fiatalok, hogy pl: muszály szót helyesen muszáj szónak írják, akkor egyre többen követik a példáját. Sokszor mások írásaiból is tanulunk.. Így inkább jól tanuljuk meg, ne rosszul.

41/N

2012. szept. 8. 12:07
 33/33 anonim válasza:
0_0 ezt mennyi ideig irtad??? xD
2012. szept. 9. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!