Csak egy ártatlan kérdés. Ez most valami új dívat, hogy ír a kamaszok fele? Nem idegesít titeket?
Régebben sem tudták ezeket leírni, vagy mi ? Szinte az összes kérdésnél azt olvasom, hogy egyesek nem tudnak különbséget tenni a -ba/-be és a -ban/-ben között. Illetve ez utóbbit teljesen elhagyják.
pl:
mit tiszteltek a másikba?
én egy boxerba és 1 pólóba vok
franciába meg egy melltartóba nyitok ajtót
milyen ruhába menjek
Ezeket erről az oldalról szedtem. Nem kérek a normálatlan válaszokból, de kíváncsi vagyok.
Ez a magyar kultúra... így fejlődik... vagy visszafejlődik...
Tudod a helyesírás egyre kevésbé ismert szó.
SMS-en felnőtt generáció
Lesz ez még roszabb is.
Ugye mondtam, hogy lesz ROSSZABB is.
Tanultam tőlük :)
Én itt elsősorBAN nem a rövidítésekről, hanem a -ban/-ben teljesen elhagyásáról és nem ismeréséről beszélek.
A vok, h és társait már nagyjából megszoktam, de ez rettenetesen idegesít. Megváltozik tőle a mondat értelme és nem is veszik észre, borzalom.
"Ez most valami új dívat, hogy ír a kamaszok fele?"
Ja. Régen a kamaszok fele nem is tudott írni. Még régebben meg 99%-uk. De jó volt az, ugye?
Egyébként pedig: DIVAT. Így írjuk helyesen.
Nem értelek, szerinted mit nem írtam helyen a DIVAT szóban ?
Tanulj meg olvasni, ajánlom figyelmedbe az utolsó mondatomat. Értelemszerűen nem azokra az időkre gondoltam, amikor az iskolázotság nem volt megfelelő, ne keress akákán is csomót, jobban fogsz járni.
Ha pedig olyan nehezedre esett válaszolni, akkor nem kellett volna írnod.
*iskolázottság
Jó, most már látom. Tényleg elÍrtam a dIvatot szót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!