Miért van ez ezen az oldalon? Vagy ez nem csak itt fordul elő?
Ezen a honlapon rengeteg olyan választ látok,ahol ékezet nélkül válaszolnak.
Más oldalakon ez nem ilyen gyakori!
Vajon miért van ez? (Vagy csak én gondolkodom így?)
Én is erdélyi vagyok és elég fura.
Főleg ezt a- z=y -cserét utálom :D
aTeE
Én is Erdélyből vagyok, de engem valahogy nem fogott meg ez az ékezet nélküliség, amit sok ismerősömnél is tapasztalok. A 10 ujjas gépeléses érvet cáfolom, 15 éve írok 10 ujjal - aki 10 ujjal tanul meg gépírni, az kényelmesen megtanulhatja az ékezetes betűket is.
Sokan a z-y csere miatt panaszkodnak, mert az angol kiosztás szerint szokják meg, nos meg lehet azt fordítani, és még csak nem is bonyolult.
Akik Svéd, Német vagy más országokban élnek, azokat megértem, mert ott a mindennapi élethez nem használják a magyar nyelvet. Szlovákiában nem tudom, mi a helyzet, de Erdélyben az élet többnyire magyarul zajlik, szerintem illene ékezeteket használni. Szerintem igényesség kérdése is, meg akarat és hozzáállásé. Aki elszánja rá magát, az egyetlen hét alatt meg tudja szokni, onnantól meg már úgy lesz természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!