Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Igaz, hogy "Én"-nel nem...

Igaz, hogy "Én"-nel nem kezdünk mondatot? Mert ezen az oldalon sokat úgy kezdik a választ, hogy: Én így szoktam. Vagy Én úgy tudom. Akkor ez helytelen?

Figyelt kérdés
2010. jan. 31. 21:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%

Peti, te vagy ?

Én vagyok.

2010. jan. 31. 21:37
 2/21 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem helytelen. Olyan alap dolgok kezdődnek "én"-nel pl: "Én is." "Én sem." hogy nem lehet helytelen.
2010. jan. 31. 21:37
 3/21 anonim ***** válasza:
69%

"ÉS"-sel nem kezdünk mondatot.

Az összes eskü úgy kezdődik: én ......

2010. jan. 31. 21:40
 4/21 anonim ***** válasza:
86%
Ahogyan a vicc is mondja háttal nem kezdünk mondatot. Vagyis hát-tal nem kezdünk mondatot. Szerintem nem helytelen az én-nel kezdés.
2010. jan. 31. 21:45
 5/21 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Szerintem te arra gondolsz, hogy ha felsorolod, ki van a házban, nem magaddal kezded. Szóval nem: "Én, Anyu, Apu, és a Tesóm" hanem "Anyu, Apu, Tesóm és Én". Így helyes (de én is sokszor eltévesztem:))
2010. jan. 31. 21:52
 6/21 A kérdező kommentje:

Hm, akkor rosszul tudtam. Akkor jó dinka vagyok, mert válaszolgattam már jópár kérdésre és mindig próbáltam elkerülni, hogy Én-nel kezdjem, de valami gyanús volt, hogy mások nem eröltetik magukat :-))

Köszi a felvilágosítást!

2010. jan. 31. 22:03
 7/21 anonim ***** válasza:
51%
"Én leszek, ki rendbe hozza majd az életed", ebben az esetben ki akarod emelni az én-t, viszont ha azt mondod én vagyok Rod Stewart ez nem helyes, nem kell kitenni az én-t. Ha vélemény fejezel ki, akkoris nyugodtan lehagyhatod, de ha kirakod az sem baj.
2010. jan. 31. 22:59
 8/21 anonim ***** válasza:
45%

Jól írta valaki itt fent,hogy "És"-el nem kezdünk mondatot,valószínűleg azzal keverted:)

Én,az mindig helyes.

2010. jan. 31. 23:05
 9/21 anonim ***** válasza:
84%
A világ minden országában az eskű szövege így kezdődik: Én...
2010. jan. 31. 23:49
 10/21 anonim ***** válasza:
87%
Nagy munkád lehetett benne, hogy mindig elkerüld! Ez a szerenység példátlan XDDDDDD
2010. jan. 31. 23:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!