Igaz, hogy "Én"-nel nem kezdünk mondatot? Mert ezen az oldalon sokat úgy kezdik a választ, hogy: Én így szoktam. Vagy Én úgy tudom. Akkor ez helytelen?
Figyelt kérdés
2010. jan. 31. 21:31
2/21 anonim válasza:
Szerintem nem helytelen. Olyan alap dolgok kezdődnek "én"-nel pl: "Én is." "Én sem." hogy nem lehet helytelen.
3/21 anonim válasza:
"ÉS"-sel nem kezdünk mondatot.
Az összes eskü úgy kezdődik: én ......
4/21 anonim válasza:
Ahogyan a vicc is mondja háttal nem kezdünk mondatot. Vagyis hát-tal nem kezdünk mondatot. Szerintem nem helytelen az én-nel kezdés.
5/21 anonim válasza:
Nem. Szerintem te arra gondolsz, hogy ha felsorolod, ki van a házban, nem magaddal kezded. Szóval nem: "Én, Anyu, Apu, és a Tesóm" hanem "Anyu, Apu, Tesóm és Én". Így helyes (de én is sokszor eltévesztem:))
6/21 A kérdező kommentje:
Hm, akkor rosszul tudtam. Akkor jó dinka vagyok, mert válaszolgattam már jópár kérdésre és mindig próbáltam elkerülni, hogy Én-nel kezdjem, de valami gyanús volt, hogy mások nem eröltetik magukat :-))
Köszi a felvilágosítást!
2010. jan. 31. 22:03
7/21 anonim válasza:
"Én leszek, ki rendbe hozza majd az életed", ebben az esetben ki akarod emelni az én-t, viszont ha azt mondod én vagyok Rod Stewart ez nem helyes, nem kell kitenni az én-t. Ha vélemény fejezel ki, akkoris nyugodtan lehagyhatod, de ha kirakod az sem baj.
8/21 anonim válasza:
Jól írta valaki itt fent,hogy "És"-el nem kezdünk mondatot,valószínűleg azzal keverted:)
Én,az mindig helyes.
9/21 anonim válasza:
A világ minden országában az eskű szövege így kezdődik: Én...
10/21 anonim válasza:
Nagy munkád lehetett benne, hogy mindig elkerüld! Ez a szerenység példátlan XDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!