Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért mondják úgy az emberek,...

Miért mondják úgy az emberek, hogy "rajt" van a papíron?

Figyelt kérdés
2009. jún. 20. 12:28
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%

Bocs, azt nem néztem. Furcsának is találtam, hogy miért nekem írsz ilyeneket. Akkor viszont a "tahózónak" üzenem, hogy nem kéne így minősíteni valakit, azért mert nem az általad "elfogadott" formát használja. Akkor ha valaki tájszólásban beszél (pl. Szögediesen,stb.) az már tahó szerinted?

Antseeka

2009. jún. 25. 08:24
 12/13 anonim válasza:

Én is hallottam ilyet, az ország különböző pontjain élő emberektől, pontosan nem tudom azonosítani, hogy melyik tájegység, hallottam már ajkaitól, csornaitól és sopronitól is, de itt inkább az számít, hogy a szülők honnan valók, mert nyilván ez a forma otthon rögzül be.

Nem félrehallás, én is többször hallottam, hogy "ott van rajt", márpedig ezt nem lehet félrehallani. Sőt, egy esetben rá is kérdeztem az illetőnél és mondta, hogy igen, ezt ő így szokta meg.

2014. jan. 1. 20:08
 13/13 anonim válasza:

Győriként én is így mondom.

Aki szerint ez tahóság, művelődhet kicsit, pl.

---------------------------

S a nép, az istenadta nép,

Ha oly boldog-e rajt’

Mint akarom, s mint a barom,

Melyet igába hajt?

---------------------------

2021. jan. 8. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!