úgy mondják? mi erre úgy mondjuk hogy rajta. de a rajt is helyes szerintem.
2009. jún. 20. 13:06
2/13 anonim válasza:
Ez egy dunántúli dialektus. nagymamám meg néhány dunántúli egyetemi csoporttársam is így mondja.
2009. jún. 20. 13:16
3/13 anonim válasza:
Lehet h "rajta"-t mondanak csak te úgy érted. Mond ki hangosn magadnak hogy "rajt van a papíron." Sztem lehet úgy is érteni h rajta.
2009. jún. 20. 14:40
4/13 anonim válasza:
Én is a dunántúliaktól hallok ilyet.
2009. jún. 20. 17:35
5/13 anonim válasza:
Így van, Dunántúl. :) Akkor valószínűleg mást is mond, pl. otthol, csollán, banga, böszme és egyéb kifejezések. Nekem egy egész listám van a dunántúli dialektusokról, imádom őket. Szerintem annyira édes...
2009. jún. 23. 08:47
6/13 anonim válasza:
Én dunáltúli vagyok (Tata), most Sopronban lakok, de laktam Esztergomban is. Ismerek nagyon sok alföldi, szabolcsi, békési embert is, én mindig úgy használom, hogy rajta, de a szabolcsi barátnőmtől "rajt"-nak hallottam. A férjem békési, nagyon sok dolgot használ másként, mint én. (pl. nekem faragó/hegyező, nála csak hegyezőként működik, stb.)
Atseeka
2009. jún. 23. 09:24
7/13 anonim válasza:
Azért, mert tahók. A "rajt" az a "start" magyar megfelelője. A helyes kifejezés: rajtA van a papíron stb...
2009. jún. 23. 17:05
8/13 anonim válasza:
Utolsó, te vagy tahó, méghozzá oltári nagy. dialektusokról (gyk.: nyelvjárásokról) még életedben nem hallottál? a rajt éppúgy helyes, mint a rajtA, csak ez utóbbi számít a sztenderd formának.
művelődjél inkább ostobenkókám, mert nagy szükséged van rá.
2009. jún. 23. 17:56
9/13 anonim válasza:
17.56-os én voltam az utolsó, nem értem, hogy miért írtad, amit írtál? Szerintem senki sem írta egyébként, hogy a rajta/rajt nem helyes. Csak mások máshogy használják. Ráadásul a nemtetszésed/más véleményed kulturáltabban is leírhattad volna. Nem hiszem, hogy az volt a cél, hogy egymást minősítsük.
Antseeka
2009. jún. 24. 08:30
10/13 anonim válasza:
Utolsó hozzászóló, dehogyis neked szántam, amit írtam!! nézd meg a nem hasznos válaszokat is. az 0%-ra lepontozott díszpéldánynak üzentem...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!