Lavor, vagy lavór?
Ezen az oldalon mindenki válaszát folyamatosan felértékeltem, vagyis ment a zöld kéz.
Ez csak természetes.
Üdv. Ági
Én is! Mindenkinek szép hétvégét!
A nagymamám a cirmos macskára azt mondja, hogy 'iromba' macska.
Van felénk (Szolnok közelében) egy szó, ami nekem természetes volt gyerekkoromban, de később rájöttem, hogy kevesen értik. Ez az 'agacsi'. Ez az akácfa virágát jelenti.
Volt egy páros mondóka, amit gyakran skandáltunk tavaszonta:
"- Agacsi, neked szarik a csacsi!
- Néked meg a kapitány, kétkerekű taligán!"
Debrecen: JÖSZTÖK :)
Egyébként nekem lavor.Röviddel mondom,úgy is írom :)
A gép a jösztöket is aláhúzza :)
Sziasztok. :)
Még jó, hogy nemrég jött új válasz erre a kérdésre, könnyebb volt megtalálni. :D
Találtam egy új kérdést; nem tudom, miért a Tudományok -- Egyéb kérdések kategóriába rakta a kérdező:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__31..
Ha van kedvetek, írjatok, hadd örüljön. :)
Szép hetet mindenkinek. :)
Sziasztok!
Ha már egyszer kineveztük ezt az oldalt a tájszavak gyűjteményének, ennek a linknek is itt a helye.
Néhány érdekességet találtam.
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__909260..
Üdv: Ági
Nekem eddig nem tűnt fel, mert errefelé így használjuk, de egy kedves ismerősöm felhívta rá a figyelmem:
Ha a faluból, ahol lakom beutazom a városba, ott is a belvárosba, akkor a sofőr ezt kérdezi: meddig kéred a jegyet? Válaszom: beig.
Beig??? Te jó ég... :D
Én szombaton voltam Berecz András műsorán, beee. :P
De nem tudok szavakat írni, mert egy sem jut eszembeee. :(((
Az egyik ismerősöm biztonsági őr. Az a dolga, hogy az áruházban cirkáljon a vásárlók között.
Azt szokta mondani, hogy megyek, ólálkodok egy kicsit az áruházban.
Valaki megkérdezte, ez mit jelent?
Ekkor gondoltam, hogy talán ez is tájszó lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!