%-al vagy %-kal?
Figyelt kérdés
2012. jan. 16. 19:26
1/5 anonim válasza:
%-kal.
Mert ha leírod szépen,akkor százalékkal.Ugye val/vel rag hasonul.
2/5 anonim válasza:
Az egyik leggyakoribb súlyos hiba a "%-al", rengeteg helyen (üzletekben, hirdetésekben, sőt újságokban) látható.
3/5 A kérdező kommentje:
Igen, én is a -val, -vel - ből levezetve gondoltam, hogy a %-kal a helyes.
Csak tényleg annyi helyen találkozok az "-al" raggal, hogy egy pillanatra elbizonytalanodtam.
Más szavakkal is láttam, pl. IMF-el IMF-fel helyett.
2012. jan. 18. 07:23
4/5 anonim válasza:
1999-ben láttam a budapesti 7-es buszok oldalán egy "Utazzon a Neckermann-al" feliratot. Azt hittem, rosszul látok! Azóta sajnos elég sokan használják az -al/-el "ragot", még komoly heti- és havilapban is találkoztam vele.
5/5 anonim válasza:
01-18 11:51 - "komoly heti- havilap"?
Aki ilyet elkövet, nem lehet komoly.
Mint a gazdasági szakértő, aki szerint Magyarország Közép-Kelet-Európában van. Az ilyen sem lehet sem "komoly", sem szakértő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!