Matekes, vagy matekos? Olyant vagy olyat?
Figyelt kérdés
2011. aug. 7. 01:54
21/24 anonim válasza:
11:01
a fafej, meg az újpest összetett szavak, tehát nem a legjobb példákat hoztad fel bizonyításra.
Olyat a helyes szerintem.
A matekos használatos mi felénk. Ha kötekedni akarok azt mondanám mindenképp az a helyes, mert az hogy matek, nem egy szótári alak. Diákos rövidítése a matematikának. Szerintem a matekes hülyén hangzik. És még a helyesírás ellenőrzőnek sem tetszik a matekossal ellentétben. De akinek jól esik, használja úgy. Feltételezem akkor te matekelni és matekezni szoktál nem matekolni valamin, vagy matekozni.
22/24 A kérdező kommentje:
A matekelni meg matekolni szót soha nem használtam, a matekoznit se szoktam.
2011. aug. 21. 01:42
24/24 anonim válasza:
Még egy magas ragozású vegyes hangrendű szó eszembe jutott: bukfenc. Bukfencezni szoktunk, és nem bukfencozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!