Na-val, vagy Na-mal?
Figyelt kérdés
(nátrium)2009. febr. 26. 18:27
1/7 anonim válasza:
Én úgy tudom,Na-mal,mivel kiejted a szót a szövegben és úgy ragozod.
2/7 anonim 

válasza:

Na-mal. Ez biztos. :) Mint ahogy Ca-mal. Majd biztos írják, hogy márpedig Na-val és Ca-val...
3/7 anonim válasza:
Ez nem igaz.
Márpedig Na-val és Ca-val kell írni!!!
4/7 anonim válasza:
És akkor a Pb-t hogy írjátok le? Pb-mal? Ez azért elég furán néz ki...
Szerintem Na-val.
5/7 anonim 

válasza:

hol? nem lehet simán kiírni, h natriummal? az is érdekes amúgy, mert az meg nátrium... Na ezen igazodjon ki vki...
6/7 anonim 

válasza:

Na-mal.
biztos, mivel hogy a rövidítéseknél mindig úgy kell írni a toldalékot, ahogyan kiejted.
7/7 anonim válasza:
NA-val mivel a val hasonul mikor rendesen kimondjuk de itt magánhangzó után nem tud hova hasonulni szóval NA-val
(nyelvtan tanár verte a fejembe szóval így van)
és azárt NA a Nátrium mivel valószínű aki felfedezte Natriumnak nevezte mert nem ismerte az ékezetes betűket szal az angol volt vagy amerikai az ki NA-t felfedezte.
nah ez is megmagyarázva! XD szóval NA-val és azért NA NÁ helyet mert nemzetközi képlet kell nem fogják a kedvünkért átjavítani világ szerte Ná-ra
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!