Azzal vagy avval? Melyiket használod?
Figyelt kérdés
Ezzel vagy evvel? Azt hiszem, mindkettő helyes.2011. jan. 10. 20:45
31/41 anonim válasza:
Az avvalt. Korábban mikor melyiket toltam, de pár plázaribinek meg divatmajomnak igen bántja fülét a második, így maradok az avvalnál.
32/41 anonim válasza:
Mindkettő helyes, ez meddő és ostoba generált "vita" csak. ;-P
33/41 anonim válasza:
De furcsa!!! :D Én szinte mindig v-vel mondom. Valahogy z-vel nem jön a számra :)
34/41 anonim válasza:
Természetesen AZZAL. Az avval-t a koszos büdös begyoposodott parasztok használják. Még a palóc nyelvjárásnál is rosszabb.
36/41 anonim válasza:
Egyértelműen az avvalt. A másik formát (azzal) eddig csak filmekben, a békési rokonaimtól, meg elvétve egy-két ismerőstől hallottam (én Bp. XIII. kerületében lakom).
37/41 BringaManó válasza:
"Mi még a tanárainkat is kijavítjuk, ha avval-t mondanak."
Gratulálok hozzá. Különösen, hogy olyankor "javítjátok ki", amikor nincs igazatok.
38/41 anonim válasza:
Azok az emberek akik az ,,avvalt” használják vívvel főznek és gávval fűtenek.
39/41 BringaManó válasza:
Azok az emberek, akik az "azzal"-t használják, azt mondják, hogy azba?, azról?, aznak?, azra? stb.? (Hiszen vízbe, vízről, víznek, vízre stb.)
40/41 anonim válasza:
Elismerem, ez szellemes visszavágás volt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!