Miért egyre népszerűbb a "műkszik" szó?

Annyiban szerintem ez a szó még mindig szlengnek számít, hogy (hivatalos) írásban nem használjuk, ott a hagyományosabb működik formát használjuk. Csetben, ahol sok mindent rövidítünk, persze elmegy.
Amúgy szerintem ez olyan, amikor egy addig nem létező szót vagy kifejezést elkezdenek sokan használni, és beépül a nyelvbe. Minr pl. a Woody Allen filmben a semmi cécó helyett a semmi cicó. Ma már szinte mindenki így használja. Már igeként is hallottam, hogy "nem cicózik", "nem cicázik", sőt azt is, hogy "nem macskázik".

"Miért egyre népszerűbb a "műkszik" szó?"
Én talán gyakrabban láttam "műxik"-ként írva, mint műkszikként. Úgy rövidebb.

"helyesírásilag műkszik vagy mükszik?"
Nem hinném, hogy benne van valamelyik "hivatalos" szótárban, de szóljatok, ha tévedek.
"Csetben, ahol sok mindent rövidítünk, persze elmegy."
"elmegy"? még jó, hogy "elmegy"! sőt: semmi gond vele. nyugodtan írjatok a csetbe akármit, ami érthető, és amit szóban is mondanátok! miért is kéne csetben jobban megválogatni a szavaitokat, mint szóban?
A cicó(zás)ról pedig nem gondolnám, hogy lecserélte a cécót. Persze sokan idézik, de szerintem a legtöbben tudatosan teszik ezt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!