Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért beszél valaki egyes...

Miért beszél valaki egyes szám 3. személyben (ő) magáról?

Figyelt kérdés
Ismerek olyat, de szerintem sokunknak van olyan ismerőse, aki E/3-ban beszél magáról. Az én ismerősöm folyamatosan. Például: "Papának fáj a feje." "Mama most nem ér rá, dolga van." vagy: "Pista most nem érzi jól magát." Ilyenkor mindig magára gondol, magáról beszél. Miért beszél magáról valaki E/3-ban?
tegnap 21:33
 1/3 Pumber89 ***** válasza:
Nem tudom. Én E/2-ben szoktam szidni magam. 😅
tegnap 21:42
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

> „Az én ismerősöm folyamatosan. Például: »Papának fáj a feje.« »Mama most nem ér rá, dolga van.«”

Ha néha papának, néha mamának képzelni magát, akkor az tényleg probléma…

De egy ok, hogy valaki E/3-ban beszéljen magáról például az lehet, hogy nem akarja elárulni, hogy ő csinált valamit. Például, ha leverem a cserepet, akkor inkább úgy kezdtem, hogy „valaki leverte a cserepet,…”

tegnap 22:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Azért, mert a megszólítotthoz kisgyerekhez képest fogalmaz. Hs nekem mobdaná, byilván nem így tenbe.
tegnap 22:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!