Ez kezelhető lett volna, vagy ez a szülési komplikáció miatt ilyen?
A feleségemnek a születésénél volt valami komplikáció, rövidebb ideig nem kapott oxigént, de elvileg nem sérült az agya.
Teljesen értelmes, normális ember, nagyszerű értékrenddel.
Az igekötős igéket nem tudja helyesen írni, de azt leszámítva helyesen ír mindent. (mondjuk szerintem csak szimplán nem tanulta meg annak idején azért nem tudja leírni)
Illetve ami a legfurcsább, hogy sokszor nehezen talál szavakat, vagy rosszul használja azokat. Egy az egyben olyan mint mikor egy külföldi megtanulta a magyar nyelvet, de soha nem lesz tökéletes a szóhasználata, ragozása stb mert nem ez az anyanyelve...
Ő olyan mint egy nagyon jó nyelvérzékkel megáldott külföldi, aki a feltételezett kiinudáláshoz képest gyönyörűen elsajátította a nyelvet, de mivel ez egy nehéz nyelv soha nem lesz tökéletes.
Ha viszont azt vesszük, hogy ez az anyanyelve akkor nagyon fura.
Nekem a helyesírásommal voltak komoly gondok, de a szüleim folyamatosan járattak fejlesztőkre, utáltam is, de azért így utólag nyilván hálás vagyok ezért.
A feleségem szülei sok mindent ráhagytak, és gondolkoztam azon, hogy neki az ilyen jellegű beszédhibáját nem lehetett volna gyerekként korrigálni?
Vagy ezt okozhatta az oxigénhiány is, és ez nem korrigálhatü Mert elvileg járt logopédushoz, de ahogy ismerem a szüleit, ha ő azt mondta hogy ezt nem akarja, akkor nem járatták tovább.
Nyilván hasonló tapasztalásokra, saját gyerekkori példákra gondolok, hisz feltételezem nem lesz olyan szakember aki itt olvasgat és válaszol.
A kiejtése is "külföldies" vagy csak a mondatszerkesztése, szóhasználata?
Használ esetleg napi szinten valamilyen idegennyelvet? Édesanyám munkában elég sokat kommunikál angolul, és nála szokott olyan lenni, hogy egy magyar mondatot angol nyelvtan szerint rak össze :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!