New York, New Jersey, illetve New Hampshire államokat miért nem fordítjuk Új-York, Új-Jersey, Új-Hampshire névre, míg Új-Mexikó az Új-Mexikó?
Figyelt kérdés
2023. szept. 26. 23:42
11/20 GLadislaus válasza:
#8 Én azt tudom, de aki lefordította aligha tudta.
12/20 anonim válasza:
A bor finom, ha mértékkel isszuk, de ezentúl külön figyelni fogok, hogy neked ne válaszoljak, úgy se az érdekel. Mindössze a primitívségeddel próbálsz villogni.
13/20 anonim válasza:
De miért nem Új Tisztás már akkor az a New York?
14/20 anonim válasza:
Nincs benne logika.
A neveket szerintem nem kellene leforditani.
Spanyolok mondjak hogy Nueva York.
A Los Angelest sem forditjuk le, pedig le lehetne mert azt jelenti hogy “ Az angyalok”
15/20 anonim válasza:
14.: A mi úrnőnknek, az Angyalok királynőjének faluja a Porciúncula folyón
16/20 anonim válasza:
Ahogy az első írta: ebben nem érdemes logikát keresni.
A tagállamok nevében az égtájakat általában lefordítjuk: Észak-Dakota, Nyugat-Virginia, Dél-Karolina – az utóbbinál az utótagot is magyarosan írjuk –, sőt, ha már itt tartunk: Déli-Alsó-Kalifornia. Említhető továbbá Új-Dél-Wales, ahol az Új szó megint magyarul van, mint az Új-Mexikóban. De ott van ellenpéldaként Río Grande do Norte és Río Grande do Sul.
17/20 anonim válasza:
Nekem az a furcsa, hogy a Német-, Lengyel-, Olasz-, Francia-, GörögORSZÁG stb. sorból kilóg ThaiFÖLD, miért nem Thaiország?
18/20 anonim válasza:
Nem egyedi Thaiföld esete, ott van még Szváziföld, illetve az el nem ismert Szomáliföld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!