Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Egyesek miért írják nagybetűve...

Egyesek miért írják nagybetűvel az Én, Te személyes névmásokat?

Figyelt kérdés
Nem szokás nagybetűvel ezeket írni és elég visszatetsző. Az egoizmust látom ebben.
2023. ápr. 16. 16:43
1 2
 11/14 BringaManó ***** válasza:
70%
Nem abból, hanem hogy ha valaki ügyfélszolgálatos, akkor képben kell(ene) lennie annyira az illemtanban, hogy ne hozzon szégyent arra a cégre, amelyet képvisel. És amennyire a szóbeli illem része a normális köszönés, választékos fogalmazás, átlagosnál szebb artikuláció, ugyanúgy az írásbeli szövegalkotásnak is vannak olyan részei, amelyeket illik ismerni és alkalmazni, akár tetszik az adott embernek, akár nem. (Ahogy pl. egy hostessnek is úgy kell viselkednie, kinéznie, öltözködnie, ahogy máskor amúgy nem szokott, és ahogy talán utál is kinézni – de van az a pénz. :-)
2023. ápr. 17. 22:41
 12/14 anonim ***** válasza:
Csakhogy én direkt megkérdeztem a vezetőimet, hogy nagy vagy kicsivel írjam, és azt mondták, hogy mehet a kicsi.
2023. ápr. 18. 07:12
 13/14 anonim ***** válasza:
Mondjuk már nem dolgozom a Vodafone-nál:)
2023. ápr. 18. 07:13
 14/14 anonim ***** válasza:
Egyrészt anglicizmus, másrészt az Ön, Önök tiszteletet kifejező nagybetűs írásmódját veszik át.
2023. máj. 11. 00:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!