Miért van az, hogy ha már semmibe nem tudnak belekötni akkor elkezedik piszkálni az embert azzal, hogy nem tud írni, helyesen írni?
Én is nagyon sokszor futtok bele, hogy ha nincs más indok ellenem akkor jönnek azzal hogy én fogjam be mert hogy nem tudok helyesen írni és így hülye vagyok. Persze az más kérdés hogy értelmesen nagyon sok témához nem tudnak hozzászolni.
Elsőperctől kezdve nagyon rossz a helyes írásom, probálok ellen tenni, szabályok újra és újra átnézéssével, de igazából nem juttok a-ból b-be. De az is igaz hogy meg is untam a témát, és most már miniállisan teszek a dologért. Ilyen nagyon hülyén azért sikerült lediplomázak mérnőki szakon. Illetőleg annó az érettségim is egy magyar 2-es kivételével kitünő lett.
08:04:
Ebben az esetben, megkérlek, magyarázd el, miért kevésbé értékes az én véleményem, mint a grammar-nacziké.
Kitérve a helyesírás gyakorlati hasznára, kialakulására, fontosságára, szembeállítva a modernebb korban gyakori haszonnal is járható, gyors és hibátlan gépírás hasznával.
Akárhogy is, attól hogy te úgy gondolod, hogy a te véleményed a egyetlen igaz út, még nincs igazad, de a felvetés adott: Cáfold meg az állításom, de ne a fent említett "Mert én mondom, hülyeség, és ha ezt sem vagy képes látni, akkor hülye is vagy" jól hangzó, de teljesen értéktelen magyarázattal.
ps: Már előre borítékolom hogy a válaszod ha lesz, arra fog irányulni, hogy ez köztudott, és különben is mit képzelek.
ps2: és azt mondtam már, hogy írtam egy scriptet, ami lekérdezi, mikor változtatták a hasznos-nem hasznos értéket? :)
Te nagyon nagy sztár vagy. Egyébként nagyon zseniális vagy, hogy KITALÁLOD, hogy a kommon szenszre fogok hivatkozni, mikor le is írtam korábban, hogy a józan ítélőképesség miről szól.
Írtam egy hosszabb értekezést, aztán rájöttem hogy ennek? Ugyan már. Eleve az, hogy mint egy tini akinek nincs más csak tornacipő meg magassarkú, te is akinek csípi a szemét a rusnya íráskép le nyelvtnannácizod... egy ilyen ember felé most miért próbáljak civilizáltan kommunikálni?
09:53: igen, próbálj meg, mert ez alapból is kevés, és nem válaszoltál a kérdésre, csak kezdesz személyeskedni.
Miközben a tény, hogy nem dicsérő hangvételű "grammar-naczi*" csoportosítást szemrebbenés nélkül magadra vetted, pedig ha megnézed, még véletlenül sem egy emberre lett címezve.
Sajnos, az eddig leírt dolgaid nem mutatnak rólad túlságosan fényes benyomást, inkább tűnik úgy, a "ha elfogytak az érvek, üss!" elvet képviseled. Szerencsére, legalább ezt szépen csengő szavakba tudod csomagolni, amit, bár messze nem értek egyet veled, tudom tisztelni. (nem az elvet, hanem a kulturált(-nak tűnő) stílust.)
Úgyhogy kérlek, hagyd figyelmen kívül azt, hogy mit gondolsz a személyemről, iskolázottságomról, illetve bármilyen, képernyő előtt csak rosszul felmérhető dologról, és úgy válaszolj, mintha tényleg lennének érveid, amik nem arról szolnak, hogy _te_ hogyan gondolod, hanem vitában is használhatok. (Mielőtt eljutnánk oda, leírom, az _én_ apukám az erősebb.)
Mindenki másnak, akit nézi még ezt:
Kedves önkéntes "partneremmel" pont a kérdésben felvetett helyzetet modellezünk, hogy mindenki láthassa, aki még nem látott ilyet, hogy fogynak el az érvek, és jön elő a "most _neked_ válaszoljak, hiszen nem tudsz írni/és még azt sem tudod, ami "common sense**", hiszen _én tudom, és jól tudom_"
*Azon emberek csoportja, akiknek bevallottan fontosabb a helyesírás, mint a leírt szöveg tartalma.
**
A fent irt kifejezés nem a "mindenki által ismert/elfogadottat jelenti". Rosszul használtad, figyelj oda. Az idegen kifejezésékkel, ha rosszul, rossz helyen használjuk, csak lejáratjuk magunkat. :)
Ne mondd már azt, hogy nem szándékosan írsz helytelenűl!
Pl.:
"futtok" - ezt így ejted ki, hogy futtok vagy inkább futok? 2 T-vel mondod?
"átnézéssével" - ezt hogy mondod?
"juttok" - és ezt?
"minimállisan", stb...
Ezeket még a legnagyobb írástudatlanok is tudják, te is, csak hülyíted az embereket...
Ha nem tudnál helyesen írni, akkor nem ilyen hibáid lennének, szerintem.
velem is sokszor megesik.
romaniai lakos vagyok . sokszor szolnak le az ekezetek miatt, megy helyesiras , meg nagybetu meg minden isten f@x@.. es ha irok egy ien valaszt hogy ez nem a helyesiras tema akkor meg elkuldenek vissza suliba tanuljak meg irni meg minden hulyeseg..
Azoknak szoktak ilyet írni, akik lehülyézik a kérdezőt vagy mindenkinél jobban tudnak mindent, kioktatnak másokat, és büszkék rá, milyen tökéletesek. Normálisan kérdezőt és válaszolót soha nem bántanak - legalábbis én még nem láttam.
A helyesíráson nem segít a szabálytanulás, legalábbis nem sokat. Rengeteget kell olvasni, és diktálás után írni, majd a hibákat kijavítani, és újra leírni a szöveget hibátlanul.
Engem is irritál, ha valaki nem tud helyesen írni, de ettől nem nézem hülyének az embert.
Amint a Te példád is mutatja, lehet én helyesen írok, de teljesen hülye vagyok minden máshoz, Te pedig okos, értelmes ember vagy, aki bőven többet tehetsz a világért, mint sokan akiknek csak a helyesírásuk jó.Persze sokan örülnek, ha bele tudnak kötni valamibe, főleg a neten, ahol névtelenül-arctalanul bárkit elküldhet az ember a fenébe.A helyesírás mindig is egy jó lehetőség volt erre és az is marad, nem lehet mit tenni ellene, végeláthatatlan vitákat szül.Ne foglalkozz vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!