Miért van az, hogy ha már semmibe nem tudnak belekötni akkor elkezedik piszkálni az embert azzal, hogy nem tud írni, helyesen írni?
Én is nagyon sokszor futtok bele, hogy ha nincs más indok ellenem akkor jönnek azzal hogy én fogjam be mert hogy nem tudok helyesen írni és így hülye vagyok. Persze az más kérdés hogy értelmesen nagyon sok témához nem tudnak hozzászolni.
Elsőperctől kezdve nagyon rossz a helyes írásom, probálok ellen tenni, szabályok újra és újra átnézéssével, de igazából nem juttok a-ból b-be. De az is igaz hogy meg is untam a témát, és most már miniállisan teszek a dologért. Ilyen nagyon hülyén azért sikerült lediplomázak mérnőki szakon. Illetőleg annó az érettségim is egy magyar 2-es kivételével kitünő lett.
Érdekes, amit írsz. Nekem mások a tapasztalataim. Elég sok olyan topikot láttam már itt és más fórumokon is, ahol valaki borzalmas helyesírással írt. Láttam olyat, hogy belekötöttek. Láttam olyat is, hogy valakibe jogtalanul kötöttek bele, de olyat is, hogy valakibe nem kötöttek bele, holott rászolgált volna. Egyvalamire még nem láttam példát. Nem emlékszem olyanra, hogy valaki a vita hevében, mikor éppen elfogytak az érvei, egyszercsak előrángatta volna, hogy a másik fogja be, mert rossz a helyesírása. Ezt inkább akkor szokás előhozni, amikor a pocsék(nak vélt) iromány megjelenik.
Persze nem mindegy miről van szó. Az alábbiak között nem mindig lehet jól meghúzni a határt.
1, Elgépelés. Elkerülhetetlen, és bocsánatos "bűn". Mindenkivel előfordul. Néha vicces.
2. Rossz helyesírás. Ez már bántó lehet, de tolerálható. A mostani kérdésed ilyen. Egy-két hiba mindenkinél akad, de nem mindegy a mennyiség. A te kérdésedben mondatonként van több is.
3, Igénytelenség. Sajnos rengeteg példát látni erre is. Nem elfogadható semmilyen szinten.
Ha valakivel bármiről eszmét cserélek egy fórumon, megadom neki a tiszteletet azzal, hogy törekszem a minél igényesebb fogalmazásra, és hasonlót várok tőle is. Nem elvárás a tökéletes fogalmazás sem a hibátlan helyesírás, de zavar, ha nem érzem hogy a partnerem törekedne rá. Természetesen egy diszgráfiással szemben mások a követelmények.
Hülye semmiképp sem vagy, ez látszik az általad írottakból. Ha valaki a helyesírásod kritikáját kötötte ezzel össze, azzal magát minősíti. Nem a szabályok, hanem a saját írásaid átnézésével próbálj javítani a helyzeten, ha például megkérdezném tőled, hogy kell-e vessző az "akkor" elé a kérdésedben, biztosan tudnád a választ. Ha amúgy normális dolgokat írsz, akkor az emberek valamivel toleránsabbak a helyesírásoddal szemben, de ha idegenekkel csevegsz (nem árt megemlítened, hogy diszgráfiád van), mert maguktól nem fogják kitalálni, és igénytelennek tűnsz. Semmiképp sem illendő vita közben előhúzni a "helyesírás" érvet. Ha valakinek nem tetszik a helyesírása, azt illendő az elején közölni, kivéve ha a vita közepén jön az igénytelen hozzászólás.
ma 12:39
Dobjál be mellé úgy 40-50 füllet + két három inkognito ablakot és már is lesz belöle 1GiB körüli érték :) Akkor még emellé megnyit az ember egy nagy projectet visualstudioban. Esetleg a móka kedvéért még fút egy photoshop és dreamweaver. Akkor úgy elfogy 4GiB ram hogy rossz nézni. Visszont, hogy ha ebből a böngésző csak 600at fogyaszt akkor már is jobb a helyzet valamivel.
Utólsonak:
Erre a forumra annyira nem jellemző, de nagyon sok másikra igen, csak úgye ott megölnek ha létrehozzok egy ilyen topicot. :)
Köszönöm mindenkinek a választ és természetesen akinek van kedve még hozzá szólni azt szivesen várom.
Teljesen igaz, de nem hiszem, hogy a normalis bongeszeshez kell 40-60 nyitott lap.
A tobbi is teljesen igaz, csak eppen nem szokvanyos felhasznalasi mod. Mert emelle meg mehetne mondjuk 2-3mmo ablakban, es akkor mar folag eletszagu lenne, nem? -_-!
+ soha nem hasznalok incognito ablakot. :P
Szoval... aztmondod dreamweaver... az webszerkeszto. Hogy kepesek emberek webet szerkeszteni ff es firebug nelkul? :P
Meg hogy else olvasa, ez mérhetelenűl arogáns válasz szerintem, mert attól hogy bizonyos szabályrendszernek nem tesz eleget a szöveg attól még tartalmilag lehet, hogy hasznos / érdekes.
Ez akár igaz is lehet, de gondolj bele: ha annyira nem tesz eleget a szöveg ennek a szabályrendszernek, hogy képtelenség értelmezni, akkor honnan kéne tudnunk, hogy milyen a tatalma, mire gondolt a szöveg írója? Ilyen szempontból a helytelenül leírt szavak kevésbé problémásak, mert ha leírja az ember, hogy "muszály", attól még mindenki tudja, hogy a "muszáj" szóra gondolt, csak rosszul írta a j hangot. Viszont az írásjelek pontos használata nagyon fontos egy írott szövegben. Akár egyetlen vessző is képes megváltoztatni az egész mondat értelmét. Gondolom, te is érzed, mekkora különbség van pl. az alábbi két mondat között:
Nem érdekel.
Nem, érdekel.
Hallott szövegnél ezt érezzük a hangsúlyból, de írásban egyszerűen muszáj kitenni az írásjeleket, különben félreérthetik, amit írsz. Legalább ennyit mindenkinek illene megtanulni.
// off //
Latod, ennyire relativ, hogy kinek mi a fontos, es mi a termeszetes. Egyeseknek a helyesiras, masoknak a tartalom,
egyesek design-et csinalnak, kevesebb ablakkal, masok api-t fejlesztenek, szerverre. Es ez az egesz errol szol.
Az emberek kulonboznek, ami nem baj, addig a pontig, amig nem akarjak a masikra raeroltetni a sajat igazukat, nezopontjukat.
Egyebbkent, 8gb memoria alatt komoly fejlesztogep? Neeemar. :P
// off end //
"Igen, ha a kollégád igénytelen, szakadt csöves akkor nem való munkahelyre. Akármekkora szakember egyébként."
Hát nem tudom, de ő lenne az utolsó akit kirugnék, mert, hogy számomra visszont sokkal többet jelent hogy amit ő 15perc allat megold az másoknak órákba tellik, és ezért cserébe pont nem érdekel, hogy hogy nézzki. Persze ha "szakadt csöves" és ostoba lenne akkor nyilván, de inkább 15ilyen szakadt csövest fogok felveni mint bármennyi öltönyös de am. beképzelt és a szakmályához nem értő embert.
Egyebbkent, 8gb memoria alatt komoly fejlesztogep? Neeemar. :P
Simán az esetek többségében egy sima 250e ft laptopon dolgozom mert arról kényelmes de ez hitvittává kezd alakulni. :)
Am. így van nem volt célom senkit meggyözni hogy az jó, hogy ha valaki nem tud helyesen írni, nekem se jó. Egyszerűen arra votlam kiváncsi, hogy ki miért kötekszik ezzen ott ahol ez nem fontos, és miért nem az értelmes tartalmat veszik észre. Ettől függetlenül a diplomamunkámban szerintem kb. összesen ha 2-3 helyes írási hibát talállhat bárki. (Ezért jó a nyelvszakos ismerős, aki segít javítani ha szükséges.)
De erre itt nem igazán kaptam választ, szerencsére, mert ezzek szerint ide csak értelmes emberek járnak akiket bár lehet, hogy zavar, de nem emiatt kötekszik.
Érdekes, az én helyesírásomba még soha nem kötöttek bele.
Ha nem tudsz úszni, lehet, hogy nem a víz a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!