Miért van az, hogy ha már semmibe nem tudnak belekötni akkor elkezedik piszkálni az embert azzal, hogy nem tud írni, helyesen írni?
Én is nagyon sokszor futtok bele, hogy ha nincs más indok ellenem akkor jönnek azzal hogy én fogjam be mert hogy nem tudok helyesen írni és így hülye vagyok. Persze az más kérdés hogy értelmesen nagyon sok témához nem tudnak hozzászolni.
Elsőperctől kezdve nagyon rossz a helyes írásom, probálok ellen tenni, szabályok újra és újra átnézéssével, de igazából nem juttok a-ból b-be. De az is igaz hogy meg is untam a témát, és most már miniállisan teszek a dologért. Ilyen nagyon hülyén azért sikerült lediplomázak mérnőki szakon. Illetőleg annó az érettségim is egy magyar 2-es kivételével kitünő lett.
Ha rossz a helyesírásod, az éppen olyan, mintha az életben büdösen mennél ki az utcára.
Az igénytelenség jele.
Nem az a baj, hogy piszkálnak érte, hanem az, hogy nem olvastál eleget fiatalkorodban a társaiddal együtt, és ezért képtelen vagy megtanulni.
Az pedig, hogy így is lediplomázhattál, csakis az oktatásunk színvonalát jellemzi, ne légy büszke rá.
Én észreveszem a hibákat, de ha nem durvák, vagy a mondat értelmét nem zavarják, akkor tudomást sem veszek róluk.
Sőt!
Úgy hittem magamról, hogy nagyon jól ismerem a helyesírási szabályokat, aztán amikor itt írogatok, magam is elcsodálkozom, ha a "hibajelző" aláhúz néhány szót!
Az mind szep es jo, hogy az emberek hasznaljak a helyesiras-ellenorzoket bongeszoben, szovegszerkesztoben. A baj csak az, hogy egyik sem tokeletes; tagadhatatlan, hogy fejlodnek, megis eleg csaloka dolog rajuk bizni pl. egy diplomamunka vagy szakolgozat folotti teljes ellenorzest. Ha mar diplomas mernokok buszkelkednek itt az eredmenyeikkel.
Azt sajnalom, hogy a kezzel irt esszek ideje lejart. Most mar mindenki begepeli a szoveget, kozben vagy utana lefuttatja az ellenorzot, es kijavitja a hibakat. Ettol meg senki nem tud helyesen irni, fogalmazni. Aki alapbol eleg muvelt ahhoz, hogy csak kis mertekben tamaszkodjon a helyesiras-ellenorzo programokra, az akar jogosan is tehet megjegyzest. Ha mar ki akarunk valamit fejezni, egy alapveto igenyesseg nem art. Engem nem erdekel mar, ki hogyan ir, mindenkinek a maga keresztjet kell hordoznia, az ekezetek hasznalata meg foleg nem.;)
Csakhat, a helyesiras, es a igenyes megfogalmazas ket kulonbozo dolog.
Nagyon sarkitva: Helyesiras - divat.
Megfogalmazas hianya - budosen az utcan.
Mondom ezt ugy, hogy elvbol nem hasznalok ekezetet forumokon, diszgrafias vagyok, es eletemben eddig valoszinuleg tobb konyvet elolvastam, mint amenyit a atlagember eleteben valaha egyszerre lat....
11:56 : hogy lehet ocsmány egy gépelt szöveg írásképe?
Ez csak nekem ellentmondás?
FÚÚúú elvből nem használók böngészőben semmi kiegészítőt, mert csak fölöslegesen használja az erőforrást. Firefoxot meg még inkább nem, mert az új verziók memória kezelése horror rossz lett. Wordben én is használom, de az estek 30-40% semmit nem ér a helyesírás ellenőrző, föleg egy szakszöveg írásánál több szót huzz allá mint amennyit nem.
Olvasni elég sokat szoktam, bár mostanábban inkább csak angol nyelven. (szakkönyveket, és regényeket egyaránt) De gyerekkoromban is elég sokat olvastam, havi 1-2 könyv szinte biztos.
Am. pedig ha már az életben büdős példára vissza térve. Meg hogy else olvasa, ez mérhetelenűl arogáns válasz szerintem, mert attól hogy bizonyos szabályrendszernek nem tesz eleget a szöveg attól még tartalmilag lehet, hogy hasznos / érdekes. Nekem is van egy kollegám aki ránézésre horror modon nézki; szörős, ápolatlan külső, régi elhasznált ruhák. Akkor most én se hallgasam meg amit ő mond? Igaz hogy olyan ötletei megoldásai vannak amire addig a csapata többi része nem is gondolna és az adot munkát így harmada idő allat oldják meg, pedig a többiek tudnak öltönybe járni, akkor most melyik az értékesebb/hasznosabb?
Hát, nem egeszen ehez, de nalam alig eszik a ff 200mb-ot, pedig tele van pakolva hasznosabbnal hasznosabb kiegeszitokkel. Reklamszurotol kezdve, helyesiras ellenorzoig.
De ez mar izlesrol valo vita. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!