Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Van olyan nyelv, ahol a...

U. Xorter kérdése:

Van olyan nyelv, ahol a tegezésen és magázáson kívül van egy harmadik típus?

Figyelt kérdés
Melyik nyelv az, és hogy néz ki ez a dolog?

2022. júl. 28. 10:09
1 2
 11/14 BringaManó ***** válasza:
60%

#6,#7: bocsánat, hogy ismétlésbe bocsátkoztam, kicsit lemaradtam az agymenésem közepette :-)

#5: oké, oké, csak ne azt mondjuk, hogy most _magázás_van_, hanem kis-színes nyelvötértenti érdekességként el lehet magyarázni, hogy _abból_jön_, de attól az ma már tegeződés! ne úgy képzelje el senki egy angol nyelvű család vagy osztályközösség vagy óvodaudvar életét, hogy "John, adja már ide a körteformát! – nem adom, Jack, mert maga meg tegnap egész nap foglalta a hintát, pedig az nem a magáé!" :-)

2022. júl. 28. 11:50
 12/14 BringaManó ***** válasza:
60%
már csak azt nem tudom, hogy a kérdező ilyesmikre gondolt-e, amikről mi írtunk (magyar/olasz/japán), vagy a "harmadik típus" alatt olyasmit ért, ami egyáltalán nem magázás, de nem is tegezés. ha utóbbi, akkor az mi lenne? milyen célt szolgálna, hol használnák? elmagyarázná(d)?... :-)
2022. júl. 28. 11:53
 13/14 GLadislaus ***** válasza:
100%
#11 Pedig milyen érdekes elképzelni, hogy az angol ember a kutyát is magázza, talán csak az isten tegezi néha (who ART in heaven)... :D
2022. júl. 28. 11:58
 14/14 GLadislaus ***** válasza:
100%
*... istenT...
2022. júl. 28. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!