Benneteket is zavar, hogy teljesen átvették az emberek az angolból, hogy a hónapok és napok neveit nagy kezdőbetűkkel írják, helytelenül?
Szerintem praktikus mert kiemeli. Más mondjuk, ha szövegben van, az szerintem sem jó, de önállóan használva felsorolásoknál nagyon jó a kiemelés miatt. Nem tudom mit láttál...
A Hétfőtől-Péntekig az nagyon jó kiemelés. Jól olvasható.
"Mint aki soha életében egy újságcikket nem olvasott volna el."
Na, mert az aztán sokat segít. Nem egyszer kellett már beírnom online magazinoknak, hogy kapjanak már a fejükhöz, és ne ismételgessenek primitív helyesírási hibákat.
Amit te említettél, annyira nem is zavaró, mint pl. a "zavar Engem mások helyesírása" vagy "anyukám és Én elmentünk vásárolni" és társai. Egyes esetekben a kiemelés tényleg hasznos még akkor is, ha nem felel meg a helyesírás szabályainak (az említett Hétfőtől-Péntekig).
És akkor ne is beszéljünk az igekötős igékről. Már-már Einstein-szintű zseninek érzem azt, aki nem rontja el.
Ez szerintem megint egy másik eset, hogy "zavar Engem mások helyesírása". Ez tipikusan online hangsúlyozó kiemelés, mert beszélgetéskor a hangsúlyok hallhatóak, így írásban meg nem.
Meg két példa. Milyen egy nyitvatartást mondatban írni le és tagoltan, felsorolásszerűen. Egy nyitvatartás feliratnak nem kell mondatnak lennie. :)
1.
"Nyitvatartás: hétfőtőn 8.30-15.30; keddtől csütörtökig 8.30–17.45, pénteken zárva tart."
2.
Nyitvatartás
Hétfő: 8:30–15:30
Kedd-Csütörtök: 8:30–17:45
Péntek: zárva
---
példa innen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!