(és ez még csak az egyik ilyen csoport utóbbi néhány napjának néhány posztja...)
továbbá:
Azt mondták a hatalmasok,
hogy akinek hat alma sok,
az már elég hatalmas ok,
hogy ne legyen hatalma sok.
2021. dec. 1. 09:24
14/21 B. Judit válasza:
NINCS zárójeles szóköz!!! Vannak egybe és különírt szavak. Hogy éppen melyiket használod, a mondanivalódtól függ. Ha rosszul értelmezed, butaság jön ki!
2021. dec. 2. 12:03
15/21 BringaManó válasza:
NINCS? ez mit jelent? nem fogja elfogadni a Word, és kitörli? elfüstöl a printer, ha ki akarom nyomtatni? vagy megáll egy fekete autó a házam előtt, ha olyat írok?...
2021. dec. 2. 12:23
16/21 anonim válasza:
Hatalmas ez a hatalmasok BringaManó :-)
2021. dec. 3. 09:39
17/21 BringaManó válasza:
na, az konkrétan olyan régi, hogy szerintem még én is a nagymamámtól hallottam, pedig lassan nekem is unokám lehetne... :-)
2021. dec. 3. 13:12
18/21 anonim válasza:
Én soha nem is halottam ilyenről, értelme sincs. És olyan összefüggésben sincs, amelyeket te feltételezel. Pl. takarító()nő. Nincs ilyen. Korrektúrázásban szoktunk használni speciális jeleket, amelyek szóközt, kötőjelet, gondolatjelet helyettesítenek, hogy egyértelmű legyen. De ilyenekkel soha (), ( ), (…), (...) nem találkoztam. A (sic!)-et helyettesítő (!) írásmóddal igen, de az más kérdés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!