Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Az ékezetet lefelé vagy...

Az ékezetet lefelé vagy fölfelé húzzátok?

Figyelt kérdés
Én felfelé húzom egyébként, de mindig érdekelt a lefelé húzóknak a véleménye

2020. dec. 20. 19:28
1 2 3
 21/27 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Én most kipróbáltam. Az ő-re és az ű-re lefelé, a á,é,ú,ó betükre pedig felfelé húzom.
2020. dec. 21. 14:40
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
#19 Igazad van. A "gyöngybetűs" kinézetre gondoltam, amit első osztályban tanultunk. Folyóírásra tanítottak, de mindig elhagytam az ékezeteket. Anyukám tanácsolta, hogy rögtön tegyem ki őket, azóta is így csinálom, csak már teljesen máshogy néz ki az írásom.
2020. dec. 21. 18:50
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Oldalra.:D Ö-nél és Ü-nél. Tudom, hogy nem helyes, de ez van, így könnyebb. Egyébként mindig fentről lefelé, ahová kell tenni. Szerintem ha fentről lefelé húzom, úgy sokkal kevésbé kajszma, szép egyenes.
2020. dec. 22. 02:21
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Balkezes vagyok, és az összes ékezetet fentről lefelé húzom, rögtön azután, hogy leírtam a betűt.
2020. dec. 22. 03:59
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Én jobbkezes vagyok és minden ékezetet lefelé húzok.

Így szoktam meg. :D

2020. dec. 25. 23:07
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Ahogyan anno a suliban tantónéni a csikorgós krétával: lefelé.

Ami problémám volt: hihetetlen gyorsan tanultam meg olyan tempóval írni, hogy "ne legyen időm" a papírról a ceruzát/tollat emelgetni. Ha rámszóltak is, újra "begyorsítottam", egyszerűen úgy állt kézre, úgy nem akadtam el. Ha lassan, akkor hibát vétettem.

Ahol olyan szabványbeli különbség adódott, amiért mindig megszólt, az az "f" és a "k" betűk voltak, bár amikor gyorsan írtam, akkor majd' minden betűt egyetlen vonallal írtam le.

Na, azért kaptam szidást eleget. Nem pepecseltem én a "d" szárával és hasonlókkal. Ékezetek mindmáig a betűtől külön, pontok szintén nem egybefirkantva, irány pedig fentről lefelé.

Erdekes, bar szomoru hozadeka korunknak: az angol nyelvu klavik, a mobilok vilagaban

nemelyik kolyok mar azzal nem tud mint kezdeni, ha a magyar ekezetet talal.

Ok mar egy iranyban sem huznak ekezetet...

2020. dec. 26. 08:06
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez érdekes kérdés, én még szerintem soha nem láttam olyat, hogy valaki lentről húzta felfelé. Pedig 3 évet dolgoztam olyan helyen, ahol előttem kellett aláírni a népnek.

Én amúgy rettentő gyorsan írok és nagyon sok egyszerűsítéssel, de a vesszőt a mai napig fentről húzom, ahogy anno a tanító bácsi mutatta.

2020. dec. 28. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!