Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Végtelen osztva -2-vel?

Végtelen osztva -2-vel?

Figyelt kérdés
Ennek az eredménye 0? Mert az egyenletet átrendezve annyi jött ki.

2018. nov. 3. 17:51
 1/7 anonim válasza:
27%

[link]

a függvény a mínusz végtelenbe tart

lim(x->végtelen) x/(-2)

2018. nov. 3. 18:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2018. nov. 3. 18:10
 3/7 TappancsMancs ***** válasza:
35%

Egy laikus válasza. Szerintem az olyan matematikai kérdésekhez tartozik amik kicsit fölöslegesek mert a gyakorlatban használhatatlanok. Aztán meg, hogy hogyan kell megoldani azon is eltérő a véleményük a matematikusoknak.

Én az olyan értelmetlen kérdésekhez sorolom ami olyan mint végtelen - 1. Amennyire tudom számolnak is vele csak hát nincs hova kivonni a végtelenből.

2018. nov. 3. 18:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen én is fölöslegesnek gondolom, de sajnos szükségem van rá az egyetemen:)
2018. nov. 3. 18:24
 5/7 anonim válasza:
43%

hasznos, csak elődeink voltak olyan jófejek és elláttak minket deriválási-integrálási táblázatokkal és inkább azt használjuk

differenciálegyenletekkel pedig aztán iszonyatsokmindent leírunk

2018. nov. 3. 18:32
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

"Ennek az eredménye 0? Mert az egyenletet átrendezve annyi jött ki."

Ilyen egyenletet nem tudsz felírni, mert a végtelen nem egy szám. Határértéknél megadhatod, de önmagában állva nem végezhetők vele alapműveletek. A számhalmazokba sem sorolható be, nem érték, inkább egy "tendencia", ezért jön elő pl. sorozatoknál.

2018. nov. 3. 20:55
 7/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

"de sajnos szükségem van rá az egyetemen"

Ott már tanítják a matematikai sorokat stb. és velük együtt a diff-számítást, sorozatok, sorok határértékét. Ott kerülnek elő végtelenhez, nullához tartó sorok, sorozatok, ezeket az ezekkel tanult metódusokkal kell megoldani, nem az ált. iskolás egyenletrendezésekkel.

Azok itt gyakran hülyeségeket produkálnak.

Mint előttem is írták, a végtelen nem egy szám, amit csak úgy rendezgethetsz ide-oda.

2018. nov. 5. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!