Miért hasznosak a tévében a tudományos témájú beszélgetések?
Szerintem meg pont a laikusoknak kelti fel az érdeklődését a tudomány iránt.
Legalábbis biztosan tudom, hogy az ilyen műsorok keltették fel az érdeklődésemet és ezért is végeztem el egy terméazettudományos szakot.
Mert hátha pár hígagyút arra ösztönöz, hogy tanuljon kicsit és forduljon a tudomány felé.
Túl sok az idióta az országban!
Véleményem nem a kapott %-tól teszem függővé, de úgy látom, magyarázatra szorul válaszom.
.
"Csak annak hasznosak, akiket érdekel és van elég gógyijuk felfogni." - írtam.
Akinek nincs elég gógyija ahhoz, hogy úgy érezze: felfogni tudja az ott hallottakat, az nem ül le a TV elé akkor, amikor abban tudományos témájú beszélgetések vannak műsoron.
Ehhez először nem is érdeklődés, hanem kiváncsiság kell - aztán ha úgy érzi az illető, hogy valamennyit megértett az ott elhanzottakból, feléled(het) érdeklődése.
Amikor ez megtörténik, tudatosan keresi az ilyen műsorokat - és ha nem is akaratlagosan növeli műveltségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!