Az emberiség korai tudományos fejlődéséről van esetleg egy átfogóbb tudományos munka?
Nem olvastam végig a linket, mert hamar kiderült, hogy nem ír igazat, ott elakadtam, hogy:
"1000-1300-ig Európában egy kellemes, kiegyensúlyozottan csapadékos, a mainál 1C-fokkal magasabb átlaghőmérsékletű éghajlat kényeztette a flórát és faunát. Az időszak alatt 40-ről 73 millióra nőtt a lakosság."
Ez nem igaz.
A XI. századra Európa lakossága 80 millió volt, amely a keresztesháborúkkal és a behurcolt pestissel 60 millióra csökkent és csak nagyjából két, két és fél század múlva éri el megint a 80 milliót. Ha ez téves, akkor a többi adat is kétséges lehet.
A kérdésre válaszolva a különböző kultúrák tárgyalásakor, mivel egységes fejlődés ekkor még nem létezik, szóval a sumér, az egyiptomi, a görög, a római kultúrkörben van szó technikai szintről, fejlődésről, de kigyűjtve, együttesen nem hallottam róla, hogy lenne összefüggő tudományos munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!