Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van, aki apolitikus lett a...

Van, aki apolitikus lett a "tudomány miatt"?

Figyelt kérdés
Engem régebben sem izgattak a politikai ügyek, de mióta hosszabb ideje foglalkozom tudománnyal, egyáltalán nem. Ezt én annak tudom be, hogy biológiát tanulok, és ha abban gondolkodok, hogy az evolúció folyamán ezek a hülye gyűlölködések pl. nem számítanak, a elég "megnyugtató" érzés. Tudom, hogy ez helytelen felfogás, hiszen ennyi erővel fel is akaszthatnánk magunkat, mert úgysem fontos. Csak kíváncsi vagyok, hogy más tapasztalt-e ilyet(?).

2018. jún. 30. 19:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nos, ahogy írtad, ebben tényleg nem vagyok járatos.
2018. jún. 30. 20:43
 12/15 anonim ***** válasza:

Legjobban akkor jársz, ha a témádnak lehet közvetett/közvetlen ipari hasznosítása is.

Érdemes átgondolni már az elején... kb egy nagyságrenddel nagyobb grantet lehet pályázni, és azért nagyon nem mindegy, hogy 50 millió a forrásod pár évre, vagy 500 millió. Ezért nem árt ismerni az aktuális ipari trendeket is, a tudománypolitika mellett.

Sajnos vagy nem, de a tudomány és az alapkutatás szépségei mellett ezekre is kell gondolni. Akár itthon, akár külföldön.

2018. jún. 30. 20:59
 13/15 Alain Delon ***** válasza:
Szerintem teljesen logikus a jelenség, mert a politikusok minden tudományterületre magasról tesznek, és aki valamiben komolyabban járatos, annak ez előbb-utóbb világossá válik.
2018. jún. 30. 21:05
 14/15 anonim ***** válasza:
49%

"makroevolúcióra gondoltam"

A mire???? :D

Lehet nem foglalkozni a politikával, mert végülis semmi szükség rád, meg a véleményedre, pont ugyan úgy megy, mintha foglalkoznál vele. Ugyanakkor eléggé ostobaság nem odafigyelni az életed közvetlenül befolyásoló folyamatokra akár országos, akár intézeti szinten.

2018. jún. 30. 21:47
 15/15 A kérdező kommentje:
2018. jún. 30. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!