Szerintetek járt ember a Holdon? Mert akár mennyi képet nézek, amik "ott" készültek, mind sötét. Vagy oda nem ér el a napfény?
Kedves kérdező!
Az alapban tök jó, hogy kételkedő vagy, úgyhogy járj utána magad. (ha pár dolognak saját magad nézel utána, valószínűleg jobban elhiszed, mint az előttem szólóknak, hisz ide akárkik írhatnak akármit)
Szóval érdemes utána nézni:
- (Hivatalosan) hányszor jártak a Holdon az Amerikaiak. (Ez sem "meggyőző", csak, hogy elkerüljük az olyan mondatokat, hogy "miért nem mentek vissza")
- Nézz utána az akkori hidegháborús helyzetnek, szovjet technikának, és, hogy mennyi esélye volt annak, hogy a szovjetek észrevették, hogy bizony egy űrhajó se megy a Hold felé mégsem szóltak.
- Keress olyan embereket, akiknek jobban hiszel, vagy akár maguk is figyelemmel kísérték a Holdra szállást (pl nyomon követték az űrhajó pályáját) ... ajánlom pl.: ELTE "Geofizikai és űrtudományi" tanszékét, vagy BME Űrkutató csoportját. (Esetleg ELTE csillagászati tanszék)
- Keress rá olyan lézeres táolságmérési kísérletekre, amiket a Holdon elhelyezett tükrök segítségével végeztek.
- Nézz utána pl. milyen geofizikai kísérleteket végeztek a Holdon. (szeizmika, szeizmológia, gravitációs mérések, stb). - Ez se meggyőző, de az átlag emberek hülyítésére miért csinálnának neki külön szakirodalmat?
- Mennyibe került egy-egy Holdra szállás és az hányszorosa annak, amit manapság az USA évente űrkutatásra költ.
Szóval ha érdekel, tényleg nézz utána, űrkutatás történetének stb., mert mi most itt írhatunk mindenféle bizonyítékokat, neked szerintem tényleg az kell, hogy "átérezd" és lásd a háttérben mennyi szakmai anyag, mennyi benne résztvevő, a Holdra szállást konkrétan, tudományos körökben nyomonkövető ember van a világban; hány éven keresztül ment az űrverseny, hány ember (oroszok is amerikaiak, stb) tette az életét a fejlesztésekre, stb-stb és az egész baromira nem olyan misztikus, mint azt az átlagemberek elképzelik...
Kedves kérdező!
Igen, jrát ember a holdon. De ezt nem hiszed el, mert nem láttad a saját szemeddel, így meggyőzni senki sem tud téged.
De gondolom a logikád alapján azt sem hiszed el, hogy a föld gömbölyű, vagy hogy létezik az Antarktisz. Ha egy kicsit is utánanéznél és nem ilyen ufoszövetseg honlapokról, akkor világossá válna, hogy volt holdraszállás. Bár mostanában népszerűek az összeesküvés elméletek.
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 17:36
"az a részlet melyik family guy epizódból van?:D"
Ebből:
4. évad./4. rész
Don't Make Me Over
:):)
Kérdező,
Te elolvasod a válaszokat? Most komolyan, nem bántásból... csak mert az utóbbi komment alapján nem...
Pedig ha végiggondolod, ez az indok is elég kéne legyen (de van még).
Melyik politikus engedné meg magának, hogy sok-sok milliárd dollárt költsön a Holdra szállásra?
Az amerikaiak 69-ben teljesen el voltak alélva attól, hogy jobbak, mint az oroszok és eljutottak a Holdra, de még ez sem(!!!) volt elég ahhoz, hogy Aldrint pl ne dobálják meg tojással a tüntető diákok, merthogy mennyi pénzt költöttek erre a kis kiruccanásra...
És ez egy olyan társadalomban volt, amelyik addigra 10-20 éve próbálta bizonyítani, hogy jobb az oroszoknál, amelyik teljes erőbedobással támogatta (egy ideig) az űrversenyt.
Biztos hallottad, hogy 1961-ben, mikor Gagarin repült Kennedy összehívta a teljes felsővezetést és a tudósokat, hogy mit csináljanak...
"A tudósok közölték az elnökkel, hogy csak egy területen van lehetôség az oroszok megelôzésére. Amerika képes lehet elôbb embert juttatni a Holdra, mint riválisa, de csak akkor, ha olyan koncentrált erôfeszítést fejt ki, mint az atombombát megteremtô Manhattan Project esetében. Az elnök nem volt boldog. „A költség az, ami aggaszt. … Nem tudtok kitalálni valamit itt a Földön, amiben megverhetjük az oroszokat?”"
- ez volt a reakciója, akkor a hidegháború kellős közepén amikor minden pénz arra ment, hogy az oroszokat legyőzzék.
Ehhez képest most ott van Obama bácsi egy olyan amerikai társadalommal, amelyik nagy ívben tojik az űrkutatásra, sőt egyenesen terjed a tudományellenesség... és akkor jelentse be nekik, hogy hát bocsika, de én úgy döntöttem elmegyünk a Holdra... úgyhogy most a költségvetésből kiveszek eeeegy olyaan... őő.. mennyit is?.. ja igen! mondjuk 100-200 milliárd dollárt... jajj nem sok aaz...
Mi? Hogy minek?.. Hát passz... mert az olyan jó buli...
Szóval igen, van pénz rá, persze.. és mennek is a kutatások, fejlesztések, de azért társadalmi támogatás sem ártana, meg mondjuk az sem, ha nem lenne válság... stb-stb..
De egyébként én is kérdeznék valamit:
Ha most mennének azt miért hinnéd el jobban?
Mármint elmentek 69 nyarán, aztán 69 őszén, aztán 70, 71, 72-ben is, kétszer majdnem otthagyták a foguk... szóval ha ennyiszer elhazudták a holdraszállást, néha még balesetet is hazudtak hozzá, akkor ha most mennének azt miért hinnéd el jobban?
Esküszöm nem kötözködöm, de erre komolyan kiváncsi vagyok!
De ezek szerint annak se hinnél ha közvetítenék (ahogy a holdraszállást is közvetítették)
Sőt egy érdekesség: Mivel a holdraszállást nem akkor kezdték meg, amikor az be volt tervezve így az amerikaiak nem is tudták venni a jeleket és azt a bizonyos Holdra lépést az ausztrálok közvetítették! Ezt rengeteg ember meg tudja neked mondani, aki akkor élt és ezt figyelemmel követte... De pl a hangot (képet nem) németek is közvetítették
És rengeteg ilyen dolog van, amiből egyértelmű, hogy sok-sok százezer embert kellett volna rávenni, hogy benne legyenek a hazugságban.
Tényleg nem baj ha szkeptikus vagy (én is az vagyok nagyon), de - és ez most nem lehülyézés - ha kellő ismeretanyagod lenne, nem kételkednél.
Rengeteg olyan baki meg apróság van, amit tökéletesen logikátlan lett volna odahazudni. Rengeteg ember űrkutatási intézetek, rádióamatőrök követték nyomon magát az űrhajót (én is ismerek ilyen embert)... rengetegen végeztek azóta amatőr kísérleteket a Hold tükrökkel, millióan vizsgáltak azóta Hold kőzeteket (pl ELTE anyagtudományi tanszékén is van pár gramm).
Gondolod, hogy soha senki nem jött volna rá, hogy az földi kőzet? Ha értesz a geológiához, anyagvizsgálathoz, nyílván elisernéd, hogy ez kizárt...
Szóval ne haragudj de tényleg csak azt tudom mondani, hogy valószínűleg nem vagy eléggé jártas a témában, ha nem hiszed el. Tényleg ha érdekel, olvass ezekről könyveket, kérdezz meg űkutatási szakembereket, stb-stb, mert nekünk itt úgysem fogsz hinni, de ha utána jársz 100%, hogy elhiszed...
Ettől függetlenül természetesen abban igazad van, hogy hülyítenek minket sok mindenbn, és biztos vagyok benne, hogy durván be voltak biztosítva arra az esetre ha nem sikerül a holdraszállás... lehet hogy sok dolgot el titkolnak... de még ha 69 nyarán nem is lépett ember a Holdra, mert mndjuk vmi történt, 2szer megkerülék aztán visszajöttek, vagy ilyesmi... akkoris... hogy kerültek oda a hold-tükrök? hogy hoztak holdkőzetet? (szondákkal több száz kilónyit nehéz lett volna)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!