Ennél a kapcsolásnál mennyi az eredő ellenállás a generátor felől nézve?
"Igen, úgy értelmeztem, nincs is ezzel gond"
Szerintem hatalmas gond van vele, azt hittem, ha kiírom, hogy mit jelent, akkor rájössz, mennyire önkényes volt, de ha nem, akkor nem. Körülbelül olyan, amit csinálsz, mintha valaki megjegyzi, hogy a vonatok néha késnek, és ezt te úgy értelmezed, hogy a holnapi pécsi gyors 6 percet fog késni - azaz teljesen önkényesen. Hát hogy jutsz el egy áramgenerátoros kapcsolási rajzról egy feszültséggenerátoroshoz, miközben a kérdés nem juttat el?
"fából vaskarika"
Ugyan nem látom, hogy miért lenne az. Miért ne lehetne egy ideális áramgenerátorral párhuzamosan egy 4,8 ohmos ellenállás?
"Konkrétan"
Konkrétan a (önkényesen felvett) valóságos áramgenerátort jól helyettesíted valóságos feszültséggenerátorral, ez nem kérdés. De aztán elmentél az erdőbe, ha a nagyobb ellenálláson esik kisebb feszültség.
Tovább ezen tényleg nincs mit ragozni.
A két 8-as ellenállás párhuzamosan van kapcsolva, eredő ellenállásuk 4 ohm.
Ez a 4 ohmos ellenállással sorosan van kapcsolva, tehát a 8-8-4 ohmos ellenállások eredője: 4+4 ohm, vagyis 8 ohm.
Ez az egész a 12 ohmos ellenállással párhuzamosan van kapcsolva, tehát a 8 ohm és a 12 ohm eredője: 4,8 ohm.
Az egész kapcsolás eredő ellenállása tehát 4,8 ohm.
"de ez nem kevésbé önkényes szempont. De nem baj, mert ez a te találmányod, ugye?"
Látsz egy ellenálláshálózatot és egy áramgenerátort, és a kérdés a generátor felőli ellenállás. Hol az én találmányom ez? :D
"de akkor nincs zárt áramkör, emiatt fából vaskarika" Hol nincs zárt áramkör? Egy ellenállás rákötve egy áramgenerátorra, az nálam erősen zárt... De sejtem, hogy hogyan gondolod, a feszültséggenerátornál. Csak megint visszatérünk oda, hogy ki kért meg feszültséggenerátorozni?
"nem vagy te véletlenül ügyvéd" Nálunk a jogon sokat foglalkoztunk hálózatszámítással...
Azt már csak szeretnéd, hogy ennek értelme legyen. Te itt rosszindulatúan vagdalkozol, míg én meg az elektromosságról beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!