Hogyan kell feszültséget számolni a következő pontokban? (van kép az áramkörről, viszonylag egyszerű)
U36 és U73 feszültséget szeretném kiszámolni, csak nem tudom hogy induljak el.
Lehet, hogy az áramkör viszonylag egyszerű, de értelmezhetetlen!
Nincs áramforrás -nem lehet áramkör!
Hol van az U36 és U73 mérőpont?
Az első válaszoló nem értette meg, hogy E1, E2 és E5 feszültségforrások.
Az U36 és U73 pontokat viszont én sem látom.
Nézd meg az elektronika és elektrotechnika tutorial első 6-7 részét és mindent tudni fogsz.
www.facebook.com/ElektronikaElektrotechnikaTutorial
3 ideális feszültséggenerátor is van a rajzon :-)
De hogy a 3-as és 6-os, valamint a 3-as és 7-es pont közt hogyan lehet feszültséget számolni, hát meg nem mondom neked :D
Próbáld meg felírni a hurokegyenleteket, vagy talán Müllmann (Millman az igazából) tételét is használhatod.
Én rühellem a villamos hálózatanalízist...
Második vagyok.
Csak nézz rá az ábrára. Ismerjük az ágak áramát.
Ohm törvénnyel kiszámíthatod az ellenállásokon eső feszültséget.
Az ellenálláson a feszültség és áram vektor iránya azonos.
U = R * I
Pl. U5 = (R5+R6) * I5 = 60 * 1.2 = 72 Volt
72 Volt esik az R6 és R5 ellenálláson, és a vektor lefelé mutat, a fentiek miatt.
Ehhez hozzáadjuk E5 értékét, ami 160 és kaptunk egy 232 Voltos értéket. Na ekkora a feszültség a 6-os és 5-ös pontok közt.
Mondok még egy példát:
U65 kiszámítható így: I4 * R4.
Ha U36-ot szeretnéd megtudni, akkor nézd meg alaposan a gráfot. Számold ki mindenhol a feszültségeket.
U65 + U53 = U63
U65 = U67 + U78 + U85
Ezeket már ránézésre fel lehet írni, Kirchhoff törvényei segítségével. Többet nem segítek, ez a te feladatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!