Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ennél a kapcsolásnál mennyi...

Ennél a kapcsolásnál mennyi az eredő ellenállás a generátor felől nézve?

Figyelt kérdés
[link]

2018. jún. 2. 20:13
1 2
 1/16 Bubuka508 ***** válasza:
A külső áramkör eredő ellenállása 8 ohm. A generátorral párhuzamosan kapcsolt 12 ohmos ellenállás az áramgenerátor Norton-impedanciája. Az áramforrást feszültségforrássá átalakítani, így annak belső ellenállását meghatározni a Norton- és Thevenin-tételek alkalmazásával lehet. Az egész kör eredő ellenállása = a külső áramkör ellenállása + a fesz.forrás belső ellenállása. Lásd: Norton-tétel Wikipédia.
2018. jún. 2. 20:56
 2/16 A kérdező kommentje:
Tehát mennyi az Re az egészre?
2018. jún. 2. 21:43
 3/16 Koplárovics Béci ***** válasza:

Ha egy kicsit másképp van lerajzolva, akkor meg tudod oldani?

[link]

2018. jún. 2. 22:03
 4/16 A kérdező kommentje:

((8 replusz 8) + 4) replusz 12?

vagy

((8 replusz 8) +12) replusz 4?

És ha valamelyik a kettő közül, hogy döntöm el, hogy melyik?

2018. jún. 2. 22:54
 5/16 A kérdező kommentje:
Okés rájöttem, hogy az első a helyes, de miért az? Egyébként hatalmas segítség volt :D köszi (Y)
2018. jún. 2. 22:58
 6/16 anonim ***** válasza:
82%
Ha a 8x8-hoz hozzáadod a 12-t, akkor az annyit jelent, hogy közöttük nincs semmi. Pedig van. A generátor.
2018. jún. 2. 22:59
 7/16 anonim ***** válasza:
81%

Marha egyszeerű:

Soros kapcsolásnál plusz, párhuzamosnál replusz.

2018. jún. 2. 23:10
 8/16 Bubuka508 ***** válasza:
Igen, éppen a generátor miatt nincs semmiféle replusz 12. A 12 ohm segítségével tudod átalakítani az áramforrást feszültségforrássá, úgy, ahogyan korábban írtam. Ha már megvan a fesz.forrás belső ellenállása, az kapcsolódik sorba a 8 ohmmal.
2018. jún. 2. 23:16
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

#8, bocs, szerintem nem jól gondolkodsz. Ha a Kérdező nem írta át a feladat szövegét önkényesen, akkor ez csak arról szól, hogy az ideális áramgenerátor kapcsaira kötött hálózat eredője mennyi. #3 is tudta ezt így értelmezni.

Te meg azt csinálod, mintha a kérdés az lenne, hogy: mennyi az eredő ellenállás egy olyan ideális feszültséggenerátor kapcsain, amely a 12 ohmos ellenállás felhasználásával értelmezett valós áramgenerátor helyettesítéséből származó valós feszültséggenerátor ideális forrás része.

2018. jún. 3. 07:36
 10/16 Bubuka508 ***** válasza:
Igen, úgy értelmeztem, nincs is ezzel gond. Az áramgenerátorral magában mit tudsz kezdeni? Azért különböztettem meg a külső áramkört és a belső ellenállatot. De ha az a kérdés, amit írsz, akkor hozzárepluszolhatjuk a 12 ohmot, csak éppen az fából vaskarika.
2018. jún. 3. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!