Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért csak az USA- t tekintik...

Miért csak az USA- t tekintik Amerikának?

Figyelt kérdés
Többször is észrevettem, hogy amikor Amerikáról beszélnek akkor csak az USA- ra vonatkozik a mondandójuk. Ha nekem valaki azt mondja,hogy Amerika én a kontinensre gondolok. Észak, Dél-Amerikára egyaránt.

2018. febr. 10. 18:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Az "Amerika" elnevezés egy nagyon elterjedt névváltozata az országnak, mivel a hivatalos nevében is szerepel az "America" név.
2018. febr. 10. 18:43
 2/16 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Mindkettő igaz és helyes a használata. Az egyik politikai a másik földrajzi kifejezés. Amerika felfedezése sem az USA felfedezésére értendő. Van olyan hogy Eurázsia mint kontinens de a híradóban és máshol se annyira hallani, mert annyira nagy kiterjedésű terület ami politikailag és gazdaságilag és kulturálisan is különbözik.
2018. febr. 10. 19:54
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert a magyar nyelvben az "Amerika" szónak több jelentése is van.
2018. febr. 10. 20:52
 4/16 anonim ***** válasza:
24%
Ez csak magyar szohasznalat.USA teruleten nem hasznalatos. Tolem is azt szoktak kerdezni, miota elsz az Allamokban, de azt semmikeppen, hogy Amerikaban. Itt hasznalatos a Latin- Del- Kozep- Eszak-Amerika kifejezes.
2018. febr. 10. 21:10
 5/16 anonim ***** válasza:
92%
József Attila is így használta már.
2018. febr. 10. 21:13
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a magyarok hívják az USA-t Amerikának. Például a britek, de az amerikaiaknál is előfordul.

Angliában jártam iskolába, és a történelem tanárom amerikai volt. Mikor kérdezték, hogy hova valósi vagy, az akcentusod miatt, akkor azt válaszolta "I'm American". Majd ha kérdezték, hogy azon belül hol, akkor mondta, hogy Kalifornia. De ha nem kérdezősködtek, akkor simán csak American. Vagy a brit osztálytársaim is úgy emlegették a tanárt. "She's American" szóval ezért fura az akcentusa.

Nem kell ezért lebutítani a magyar népet, csak mert így használjuk... Sok mindenhol elterjedt, szinte egész Európában. Mindennapi szóhasználatban senkisem fogja mondani, hogy Barack Obama az Amerikai Egyesült Államokbeli/születésű. Simán csak Amerikai.

2018. febr. 10. 21:28
 7/16 A kérdező kommentje:
Egy olyan cégnél dolgoztam, ahol havi szinten küldtek, és kaptak is Amerikából alkatrészeket. Amikor kérdeztem, hogy honnan jött az alkatrész a válasz az volt, hogy Amerika. Hová megy? Amerika. Miután alaposabban utána jártam, akkor vált számomra világossa, hogy nekik Amerika= USA. Ebben az esetben nem így kellene mondani. Utólag elgondolkodtam azon is, hogy sokan annyira buták voltak ott, hogy keverték a dolgokat. Szerintem volt aki országként tekintett Amerikára.
2018. febr. 11. 10:14
 8/16 A kérdező kommentje:
Az még lemeradt, hogy Amerika egyéb országaiból is export, és importáltunk, de ott már megnevezték a konkrét országot. Az már nem Amerika volt :-D
2018. febr. 11. 10:20
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor érted már? Több jelentése van a szónak. Hol az egyik, hol a másik jelentése fordul elő a nyelvben (az okosok, meg a buták szóhasználatában is).
2018. febr. 11. 10:24
 10/16 A kérdező kommentje:
Eddig is értettem
2018. febr. 11. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!