Valaki el tudná magyarázni, hogy hogy töltik üzemanyaggal a levegőben lévő repülőgépeket?
És arra is kíváncsi vagyok, hogy a különböző repülőgép fajtáknál hova csatlakozik az üzemanyag továbbító. Különösen egyet nem értek már gyerekkorom óta. Pl. A katonai repülőgépnél egy filmben gyerekkoromban úgy láttam, hogy elölről csatlakozik, de olyan volt mintha a repülő ablakára csatlakozna. Valójában hova is csatlakoztatják az üzemanyag továbbító légi utántöltő berendezést?
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!
"Jól látom, hogy a gépek ilyenkor egy helyben lebegnek?"
?
Miért, a tanker gép is lebeg?
Természetesen azonos sebességgel kell repülniük. De a repülő már csak ilyen, nem tud egy helyben lebegni (kivétel erősíti a szabályt, lásd Harrier, F-35 stb.).
Igen a videóból lehetett látni, hogy nem lebeg csak először az üzemanyag töltésre figyeltem.
De még mindig nem értem az F18-as töltésénél, hogy látja a tanker pilóta a csatlakozót, vagy itt az F18-as pilóta csatlakozik rá?
https://www.youtube.com/watch?v=1vhHs7k1zwg&ab_channel=JTsuits
Naja, ez a tsankerről irányítós módszer elvileg biztonságosabb és könnyebb, mint a töltendő gépről irányítós, mert jóval kisebb lengő tömeget kell "lyukra mocorgatni", mintha egy komplett repülőt kéne odailleszteni.
Ez a modernebb verzió, nem is általános még, többek közt ezért követtem el azt a hibát, hogy elején meg sem említettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!